Norske ungdommer savner voksenkontakt

Vil ha mer tid sammen med foreldrene.

RIKE MEN IKKE LYKKELIGE: Norske barn og ungdommer scorer høyt på materiell standard, men lavt på lykke og tilfredshet. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
RIKE MEN IKKE LYKKELIGE: Norske barn og ungdommer scorer høyt på materiell standard, men lavt på lykke og tilfredshet. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Norske barn vokser opp i et av verdens rikeste land, med tilgang på goder barn i mange andre land mangler.

Likevel viser en fersk rapport fra Unicef at norske barn på langt nær er de lykkeligste.

I undersøkelsen "Child well being in rich countries" sammenlignes barn og unge i 21 industrialiserte land. Bare barn i Polen og Portugal forteller at de er mindre tilfredse enn norske barn.

Lite tilfredseI en av undersøkelsene skulle barna rangere hvor tilfredse de var fra 1 til 10. 82,9 prosent av de norske barna rangerte seg som 6 eller mer.

Men dette gjør likevel at Norge havner som det tredje dårligste landet i undersøkelsen når det gjelder tilfredshet.

- Det sier ikke at norske barn er ulykkelige, men at færre barn rangerer seg som lykkelige i Norge enn andre land, sier Kjersti Fløgstad i Unicef Norge.

Dette er likevel et tankekors.

Les også: Gir blaffen i andres barn

En rapport fra Folkehelseinstituttet basert på undersøkelser blant norske 13-15-åringer viser at norske ungdommer er ganske tilfredse med livet. Fire av fem ungdommer sier at de er fornøyde med livet. Dette betyr likevel at 20 prosent av norske ungdommer er mindre tilfredse med hvordan de har det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer