Norske ungdomspolitikere utvist fra Vest-Sahara: - En av verdens glemte konflikter

Unge Høyre-lederen ble kastet ut.

OKKUPERT AV MAROKKO:  Foto: Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise og AUF-nestleder Emilie Bersaas prøvde begge å ta seg inn i Vest-Sahara. Foto: Tor Erik Schrøder og Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
OKKUPERT AV MAROKKO: Foto: Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise og AUF-nestleder Emilie Bersaas prøvde begge å ta seg inn i Vest-Sahara. Foto: Tor Erik Schrøder og Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Over 50 norske fredsaktivister som har forsøkt å nå El Aaiún i det okkuperte Vest-Sahara, er utvist fra landet. Blant de utviste er Unge Høyres leder og AUFs nestleder.

Størstedelen av Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie.

55 aktivister De totalt 55 aktivistene deltok i en aksjon som en gruppe norske organisasjoner står bak. De krever at det avholdes en folkeavstemning om Vest-Saharas selvstendighet.

SV-politiker Kim Runar Gjelstenli fra Nes lyktes i å nå fram til Vest-Saharas hovedstad El Aaiun, melder Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) i en pressemelding. Det greide også Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise, som ble pågrepet av åtte politimenn i El Aaiun.

Emilie Bersaas, nestleder i AUF, ble også utvist fra Vest-Sahara.

- Vi dro for å rette oppmerksomhet mot en av verdens glemte konflikter og for å vise støtte til saharawiske menneskerettighetsaktivisters kamp for uavhengighet, sier Kristian Tonning Riise, leder i Unge Høyre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer