Norske Vigdis dro opp lik fra sjøen

Vigdis Vassbø var ute i flere timer i går for å lete etter overlevende fra ferjekatastrofen, som krevde minst 63 menneskeliv. Hun var selv med på å dra lik opp fra sjøen. - Det var helt forferdelig. Jeg kan ikke beskrive hva jeg følte, sier hun til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vigdis Vassbø (49) bor på øya Antiparos, rett ved stedet der ferja «Express Samini» gikk på grunn. Hun har bodd på øya i over 13 år, og jobber som privatlærer i engelsk.

Hun hørte om ulykken da hun våknet opp og skrudde på radioen klokka sju i går tidlig.

Hun kjørte datteren sin til skolen. Klokka 08.30 var hun tilbake ved huset sitt ved stranda.

- Jeg så to mennesker som gikk langs stranda og så etter overlevende. Jeg kjørte rett ned til dem, og hjalp til med letingen. På stranda lå det barnesko, kofferter, vesker, lenestoler og mange andre vrakrester. Det var uvirkelig. Jeg kan ikke beskrive hva jeg følte.

Ti minutter etter at hun kom til stranda, oppdaget hun det første liket. Det drev i sjøen fem hundre meter fra Vassbøs bolig.

- Vi var seks personer på stranda da noen så liket av ei ung, utenlandsk jente som drev i sjøen ved noen klipper. Vi ventet mens sjøen brakte henne nærmere og nærmere. Til slutt fikk vi tak i henne. Jeg tror hun var i 20-åra, sier Vassbø.

Et helikopter hentet den døde jenta. Vassbø begynte å gå langs stranda for å samle vrakrester.

Blant de mange vrakrestene hun plukket opp, fant hun en håndveske. I veska lå en billett fra den katastrofale ferjeturen. - Det sto navn på billetten. På TV så jeg at hun var funnet død.

Vassbø fant også en ryggsekk med reiseforsikring. Den tilhørte to skotter.

- Jeg veit ikke om de lever. Men jeg har ikke hørt navnene deres blant de omkomne.