MÅTTE SNU: Fred Olsen-skipet MS Balmoral var på vei til de norske fjordene da store deler av passasjerene ble syke av et magevirus.  Foto: AP Photo/Alastair Grant/Scanpix
MÅTTE SNU: Fred Olsen-skipet MS Balmoral var på vei til de norske fjordene da store deler av passasjerene ble syke av et magevirus. Foto: AP Photo/Alastair Grant/ScanpixVis mer

Norskeid cruice-skip med 1100 passasjerer slått ut av magevirus

På vei til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den åtte dager lange ferden til de norske fjordene ble en ren mareritt-tur for de 1163 passasjerene om bord på cruice-skipet Balmoral.

Flere hundre av dem ble nemlig fullstendig slått ut av et magevirus, med symptomer som kronisk oppkast og diaré, melder BBC.

Norskeid Skipet Balmoral er eid av norske Fred Olsen.

Det skulle etter planen bruke en drøy uke på reisen fra Southampton til de norske fjordene, men besetningen så nødvendigheten i å korte ned ferden drastisk.

Ifølge Daily Mail ble flere hundre av passasjerene satt i såkalt karantene i lugarene sine.

- Forferdelig En av dem er dem som ble smittet, var den pensjonerte ingeniøren John Trownson (86). Han forteller at han tilbrakte «fire og et halvt forferdelige døgn» ombord.

Han skulle feire sin kones 85-årsdag på skipet, og hadde brukt 2200 engelske pund på turen, noe som tilsvarer drøye 25 000 norske kroner.

Men bare timer etter at han hadde gått ombord, ble han slått ut av mageviruset.

- Det var helt fryktelig. Jeg var i en forferdelig tilstand. Og jeg følte at det aldri skulle ta slutt. Hundrevis av mennesker hadde det på samme måte, sier han til Daily Mail.

- Flere ganger daglig kom kapteinen med informasjon om at flere passasjerer var smittet. Først hørte vi 75. Deretter var det 150. Min beste gjetning er at det på slutten må ha vært minst 300 syke, sier 86-åringen.

- Gode systemer Selskapet Fred Olsen sier ifølge BBC at skipet er blitt systematisk renset før det fortsatte til Madeira. I tillegg vil de tilby de berørte passasjerene 50 prosent avslag på en ny reise til de norske fjordene.

Selskapets talsperson vil ikke bekrefte overfor Daily Mail at så mange som 300 passasjerer ble syke.

- Vi ønsker ikke å avsløre detaljer om gjester som har blitt berørt av eller behandlet for sykdom ombord på våre cruice-skip, sier talspersonen, som understreker at helse, miljø og trivsel er viktig for selskapet.

- Vi tror våre systemer for å hindre smitte om bord er blant de beste i bransjen, sier talspersonen.