Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norskeid lasteskip i trøbbel

Redningsaksjon utenfor Dover. Skip tar inn vann.

DÅRLIG VÆR: Den engelske kystvakten har satt i gang en stor redningsaksjon etter et norskeid lasteskip, melder VG. Helikoptre er nå på plass for å evakuere mannskapet. Værforholdene skal være svært utfordrende. Foto: Scanpix
DÅRLIG VÆR: Den engelske kystvakten har satt i gang en stor redningsaksjon etter et norskeid lasteskip, melder VG. Helikoptre er nå på plass for å evakuere mannskapet. Værforholdene skal være svært utfordrende. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lasteskipet Saga Sky er ifølge VG i trøbbel utenfor Dover.

Ifølge lokalavisa Kent Online skal det 200 meter langs skipet har gått på grunn ved Samphire Hoe, nær Dover.

Evakuerer mannskap

To helikoptre er med i redningsaksjonen, hvor de 23 personene ombord nå skal bli evakuert. Lokalavisa melder at elleve personer allerede har blitt reddet ut av skipet, men at dette er ubekreftet informasjon.

- På nåværende tidspunkt er det ikke noe som tyder på at skipet lekker avfall eller drivstoff som kan skade miljøet, sier en talsmann ifølge BBC.

En talsmann sier videre at skipet tar inn vann, men at den trolig ikke vil synke.

Det var rundt 7.20, britisk tid, at skipet fikk problemer.

- Værforholdene er spesielt utfordrende. Vi planlegger nå å evakuere mannskapet fra skipet via kystvaktas helikoptre, sier Steve Carson til Kent Online.

Ikke oversikt

Administrerende direktør Lars Traaseth i Saga Welco, skipets kommersielle operatør, sier til VG at han har fått beskjed om at skipet var i hardt vær, men ikke at det tok inn vann.

Traaseth sier til Dagbladet at han ikke vet mer om hendelsen, og viser til selskapet Saga Shipholding (Norway), som eier båten. Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med ledelsen i Saga Shipholding, men foreløpig uten resultat.

Storm Angus

Stormen som skaper trøbbel for det norske skipet kalles Angus. Uværet er voldsomt, og mer enn 15 flomadvarsler er sendt ut, ifølge BBC.

Meteorologene melder om kraftig vind. Innbyggerne i enkelte områder må være forberedt på strømbrudd og ødeleggelser på bygninger. Mer enn 1000 eiendommer i det sørvestlige England er allerede uten strøm.

Værvarselet viser at de kraftige vindene vil fortsette, i tillegg til kraftig regn. Også London vil merke uværet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!