Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norskeid oljeplattform brenner utenfor Australia

Har lekket olje i ti uker.

BRENNER: Oljeplattformen West Atlas har lekket olje i ti uker. Foto: REUTERS/Environs Kimberley/Scanpix
BRENNER: Oljeplattformen West Atlas har lekket olje i ti uker. Foto: REUTERS/Environs Kimberley/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En norskeid oljeplattform står i brann utenfor nordkysten av Australia. Ingen mennesker er skadd, men australske myndigheter frykter for at råolje skal forurense hav og strender.

Brannen på plattformen West Atlas på Montara-feltet rundt 690 kilometer utenfor byen Darwin brøt ut søndag, etter at plattformen hadde lekket olje i ti uker. Ifølge miljøvernere er et område på 15.000 kvadratkilometer allerede tilgriset av oljesøl.

West Atlas er en oppjekkbar rigg som tilhører den norske rederen John Fredriksens selskap Seadrill. Den er leid ut til det thailandske operatørselskapet PTTEP, som søndag opplyste at deler av mannskapet nå blir evakuert fra plattformen.

De som er igjen på West Atlas og på supplyskip i området har det bra, het det i en kunngjøring fra PTTEP søndag. Australias minister for produksjon av råstoffer Martin Ferguson sa at alt vil bli gjort for å slukke brannen og stanse lekkasjene fra riggen.

Tjenestemenn i Jakarta fortalte i uken som gikk at det er funnet tusenvis av døde fisk og klumper av olje nær den indonesiske kysten. Oljen som har skapt fiskedøden, antas å stamme fra den lekke australske plattformen.

(NTB)


KRAFTIG BRANN: John Fredriksen-eide Sea Drill eier denne plattformen like utenfor nordkysten av Australia. Foto: AFP PHOTO / PTTEP Australasia / Scanpix
KRAFTIG BRANN: John Fredriksen-eide Sea Drill eier denne plattformen like utenfor nordkysten av Australia. Foto: AFP PHOTO / PTTEP Australasia / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media