Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norskeid skip kapret utenfor Madagaskar

Pirater gikk ombord i skipet fredag morgen.

HER ER SKIPET: Dette norske tankskipet ble kapret i morges. 21 personer var ombord da kapringen skjedde. Besetningen skal ikke være norske.
HER ER SKIPET: Dette norske tankskipet ble kapret i morges. 21 personer var ombord da kapringen skjedde. Besetningen skal ikke være norske. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Et norskeid tankskip er kapret utenfor kysten av Madagaskar, melder rederiet Brøvigtank, som eier fartøyet.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med administrerende direktør i Brøvigtank. Saken oppdateres fortløpende.

Tankskipet UBT Ocean ble bordet av pirater tidlig fredag morgen. Tankeren tilhører Brøvigtank i Farsund og er et kjemikalieskip som drives kommersielt og teknisk fra Singapore. Skipet har et mannskap på 21 om bord, men ingen av dem er norske.

Skipets driftsselskap Nautictank mottok meldingen ved 06.30-tiden norsk tid og hadde en stund kontakt med skipet.

- Kontakten ble brutt, og de har ikke oppnådd kontakt med det siden. Vi har imidlertid skipets posisjon, men vet foreløpig ikke mer enn dette, sier daglig leder i Brøvigtank AS i Farsund, Svenn O. Pedersen.

UBT Ocean kom fra Fujairah i De forente arabiske emirater og var på vei til Dar-es-Salaam i Tanzania. Skipet seiler under Marshall Island-flagg.

- Det er for tidlig å spekulere i noe som helst, men jeg ønsker å presisere at det vil bli lagt vekt på å få oversikt over situasjonen og ivareta mannskapenes sikkerhet best mulig, sier Svenn O. Pedersen.

Det er skipet UBT Ocean som er kapret. Skipet er 117,6 meter langt.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!