Norskfødt lesbe vant valg i USA

Norskfødte Grethe Cammermeyer vant i natt demokratenes primærvalg i staten Washingtons 2. distrikt: Grethe kan bli den første kjente lesbiske kvinnen som velges til Kongressen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cammermeyer (56) er landskjent som den høyt dekorerte Vietnam-veteranen hæren ga sparken da hun sa fra om sin seksualitet. Glenn Close spilte hovedrollen i tv-filmen om henne, som ble vist i USA for to og et halvt år siden og i Norge så sent som i høst.

Oslo-jenta ble født under krigen og bodde i Norge til familien emigrerte i 1951.

Cammermeyer har fire sønner fra ekteskapet med offiseren Henry Hawken fra Seattle.

Hollyood-hjelp

Glenn Close og Barbra Streisand har begge bidratt til Cammermeyers valgkampkasse.

Men motstanderne er mange: Diverse kongressmedlemmer jobber sterkt for å stemple Cammermeyer som utenforstående, som en kontroversiell lesbe..

Cammermeyer fikk døyt 25.000 stemmer i primærvalget, dobbelt så mye som sin demokratiske motkandidat Fran Einterz. Men over 45.000 republikanere møtte fram for å nominere Metcalf til gjenvalg.

Det kan kanskje tyde på at Clinton-skandalen, som observatører ventet, har mobilisert konservative til urnene og fått skuffede demokrater til å sitte hjemme. Hvis det gjentar seg 3. november, blir ikke Cammermeyer medlem av Kongressen.

(NTB)

KONGRESS-KANDIDAT:</B> Den norskfødte tidligere obersten Margrethe Cammermeyer, som fikk sparken fra hæren etter at hun sto fram som lesbisk, er nominert som demokratenes kandidat til kongressvalget.<BR>