Norskiranere til Paris for å demonstrere

- Jeg og cirka 1500 norskiranere vil være med på en stor verdenskonferanse for å vise vår støtte, sier Said Tutunchian (29).

VIL DELTA:  Kamal Khoshnood, Said Tutunchian og Shams Madi følger iranske tv-nyheter tett. I går reiste Said til Paris sammen med en stor gruppe norskiranere for å delta på en konferanse, der støtteappeller for opposisjonen i Iran vil bli holdt. Foto: Torbjørn Grønning
VIL DELTA: Kamal Khoshnood, Said Tutunchian og Shams Madi følger iranske tv-nyheter tett. I går reiste Said til Paris sammen med en stor gruppe norskiranere for å delta på en konferanse, der støtteappeller for opposisjonen i Iran vil bli holdt. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Said Tutunchian jobber som lege i Norge, og måtte flykte fra Iran på 80-tallet sammen med familien, fordi faren var aktiv i opposisjonen under revolusjonen i 1979.

Nå er han selv engasjert i motstandskampen i hjemlandet, og er med på å arrangere konferansen i Paris.

 

- Dette er en konferanse til støtte for alle eksiliranere i hele verden, og jeg er her sammen med både kristne, ateister og muslimer fra blant annet USA, Tyskland, Sverige, Danmark og mange flere.

Det vil bli holdt appeller til støtte for demonstrantene i Iran, forteller Said til Dagbladet.no.

 

1500 reiser

Ifølge Said skal seks busser forlate Oslo i dag, samt at mange allerede har reist nedover med fly.

- Til sammen vil jeg anslå at 1500 norskiranere vil være til stede her. På scenen skal blant annet representanter fra utenrikskomiteen i Europaparlamentet holde appeller, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer