Norsklærer møtte opp til første time. Der var det ingen elever

Kollegaen henvender seg til kunnskapsministeren etter at Kari Hauge møtte tomt klasserom.

TOMT: Da norsklærer Kari Hauge møtte opp for å ha undervisning for russen klokka ni, var ingen av elevene til stede. FOTO: KARI HAUGE
TOMT: Da norsklærer Kari Hauge møtte opp for å ha undervisning for russen klokka ni, var ingen av elevene til stede. FOTO: KARI HAUGE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ikke alltid like lett for en lærer å få gjennomført vanlig undervisning for elevene i russetiden.

I dag møtte norsklærer Kari Hauge ved Sandvika videregående skole opp til første time klokka ni. Der var det ingen elever.

- Det satt fem stykker utenfor. To av dem sov. Heldigvis dukket det opp flere i løpet av den neste timen, forteller Hauge til Dagbladet.

- Problematisk Ti av elevene i klassen på 30 skulle ha utsatt prøve i norsk for å forbedre karakterene sine. De det gjaldt møtte opp mellom klokka ni og ti, mens ti elever i skrivende stund ennå ikke har kommet seg på skolen.

Det samme skjedde forrige uke, da åtte av 30 møtte opp til sekstimers fagdag i norsk.

- For en lærer er det jo en problematisk situasjon, fordi elevene snart skal ha eksamen. Det er mye viktig repetisjon de må gjennom.

Kari Hauge understreker imidlertid at bildet av et tomt klasserom ikke er helt representativt, men forteller at omtrent halvparten av elevene pleier å møte opp under de tre ukene med russefeiring.

- Jeg kunne skjønt det dersom de som føler at de ligger bra an prioriterer på den måten. Det som er synd er at det ofte er dem som ligger dårlig an som dropper undervisningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer