Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norskstøttet bosetning skal rives på Vestbredden

Er ulovlig oppført.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ulovlig oppført israelsk bosetning på Vestbredden, som har fått milliongaver fra kristne i Norge, skal rives, slår israelske myndigheter fast.

Alonei Shilo ligger 90 kilometer nord for Jerusalem, på den israelskokkuperte Vestbredden. Bosetningen ble etablert i 1999, men også israelske myndigheter har nå slått fast at den er ulovlig og må rives, skriver Vårt Land.

Bare i årene 2010 til 2012 fant 1,8 millioner kroner veien til Alonei Shilo fra den pro-israelske kristne norske stiftelsen Karmel-instituttet. Giverne kunne trekke pengene fra på skatten, til tross for at Norge i likhet med andre land gjentatte ganger har kritisert den israelske bosetningspolitikken.

Ordningen med skattefradrag opphørte i 2012, men bosetningen mottok de to følgende årene ytterligere 1,5 millioner kroner via Karmel-instituttet. Senest 10. april i år var stiftelsens leder John Skånland på besøk i Alonei Shilo med 200.000 kroner i kofferten.
(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart