Northug fikk bank i lagsprinten

Johann Kjølstad og Eldar Rønning norgesmestre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skogn med Johann Kjølstad og Eldar Rønning og Heming med Marte Monrad-Hansen og Astrid Jacobsen ble norgesmestere i lagsprint fredag.

Skogn var storfavoritter i herreklassen, og Kjølstad og Rønning hadde ingen problemer med å innfri. De vant klart foran Strindheim med Krister Trondsen og Peter Northug og Fjellhug/Vereide med Roger Aa Djupvik og Odd-Bjørn Hjelmeseth.

– Dette var utrolig deilig. Vi var favoritter, men løpet skulle gåes, sier Eldar Rønning til Avisens Nyhetsbyrå.

I kvinneklassen var juniorløperne fra Heming frekk nok til å gå helt til topps foran Strindheim med Laila Selbæk og Lena Cecilie Pedersen og Nybygda med Hilde Gjermundshaug Pedersen og datteren Ida.

– Helt utrolig. Dette hadde vi overhodet ikke ventet, strålte Marte og Astrid, som begge er juniorer også kommende sesong. (ANB)

OVERLEGEN: Johan Kjølstad (t.h) sikret favorittseier i lagsprinten sammen med Eldar Rønning. I finalen knuste de blant annet Petter Northug. Foto: SCANPIX
OVERLEGEN: Johan Kjølstad (t.h) sikret favorittseier i lagsprinten sammen med Eldar Rønning. I finalen knuste de blant annet Petter Northug. Foto: SCANPIX Vis mer