Northug nekter filming av promilleforklaring

Men dommen for åpne kameraer i Sør-Trøndelag tingrett kommende torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Domsavsigelsen mot Petter Northug neste uke kan bli lest opp for åpne kameraer, har Sør-Trøndelag tinngrett bestemt.

Rettsmøtet mot Petter Northug etter fyllekjøringen i vår er berammet til tingretten i Trondheim torsdag 9. oktober. Det er en tilståelsessak, og det er ventet at dommen kommer med en gang forhandlingene er avsluttet.

- Retten beslutter å tillate fotografering og filmopptak av dommerens opplesing av dommen. Etter at dommeren har lest slutningen vil siktede bli spurt hvordan han stiller seg til dommen. Denne delen av rettsmøtet omfattes fortsatt av forbudet mot fotografering og opptak, skriver tingrettsdommer Ingrid Stigum.

Ikke Northug-samtykke
Hun skriver at Northug ikke har gitt noe samtykke til at hans forklaring i retten kan filmes.

 TORSDAG 9. OKTOBER:  Petter Northug har ikke gitt samtykke til at hans egen forklaring i Sør-Trøndelag kommende torsdag blir filmet. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET.
TORSDAG 9. OKTOBER: Petter Northug har ikke gitt samtykke til at hans egen forklaring i Sør-Trøndelag kommende torsdag blir filmet. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET. Vis mer

Langrennsesset hadde en promille på 1,65 på han kjørte av veien i nærheten av bopel i Trondheim klokka 05 om morgenen den første søndagen i mai og stakk fra åstedet.

Påtalemyndigheten har blant annet innstilt på at Northug mister førerkortet på livstid.

Det er knyttet spenning til hvordan straffen skal sones og når i forhold til ski-VM i Falun kommende vinter.

(NTB/Dagbladet).

 HØY FART OG 1,65 I PROMILLE:  Her endte Petter Northugs kjøretur søndag morgen 4. mai i år. Foto: Henrik Sundgård, NTB Scanpix.
HØY FART OG 1,65 I PROMILLE: Her endte Petter Northugs kjøretur søndag morgen 4. mai i år. Foto: Henrik Sundgård, NTB Scanpix. Vis mer