Nortura selger ett år gammelt fårekjøtt

Høsten er fårikålsesong, og det er også sesong for ferskt lam. Men kun 80 prosent i kjøttdisken er ferskt, og noe av det fryste kjøttet er ett år gammelt.

FÅRIKÅL: Foto: Viktory Panchenko / Shutterstock / NTB scanpix
FÅRIKÅL: Foto: Viktory Panchenko / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver Nationen. Nortura mener det gamle kjøttet er en naturlig konsekvens av at lam hovedsakelig slaktes på høsten.

- Vi får ikke solgt unna alt som slaktes fersk på en så kort sesong, samtidig som vi blant annet må tilby lammelår til påske og fryst fårikålkjøtt eller salt lammekjøtt før eller samtidig med årets sesong. Dette er da fryste produkter fra årets eller fjorårets sesong, sier kommunikasjonsrådgiver Marthine Haugen Petersen i Nortura.

Ved starten av årets slaktesesong på lam var det allerede 600 tonn kjøtt på lager – tre ganger så mye som ved samme tid i fjor.

Samtidig går salget av lam ned, og fram til juni i år var det solgt ti prosent mindre lammekjøtt sammenlignet med samme tidspunkt i 2018.

Nortura garanterer imidlertid at det fryste kjøttet er i like god kvalitet som da det ble frosset ned i fjor.

- Det er viktig å påpeke at industriell nedfrysing er noe helt annet enn å legge ferskt kjøtt i fryseren hjemme. Når vi fryser ned til vårt fryselager, blir kjøttet pakket i lufttett emballasje rett etter slakt og lagres helt mørkt i minus 30 grader. Derfor skjer det veldig lite med kvaliteten på kjøttet, sier Petersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer