Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nortura tilbakekaller julepølse

Kan ha spor av melk.

TILBAKEKALLES: Nortura tilbakekaller Gilde røkt julepølse etter funn av spor av melk. Foto: Nortura
TILBAKEKALLES: Nortura tilbakekaller Gilde røkt julepølse etter funn av spor av melk. Foto: Nortura Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nortura tilbakekaller Gilde røkt julepølse etter å ha funnet spor av melk i produktet.

Produktet trekkes nå tilbake, da det er ikke deklarert med melk. 

- Det er ikke noe galt med produktet, men det skal være tydelig merket dersom det kan inneholde spor av melk. Vi bruker ikke melk i våre julepølser lenger, men har noen pølser med ost. Spor av dette har kommet over i pølsefarsa til julepølsa på Forus. Derfor ber vi allergikere om å ikke spise produktet dersom de har kjøpt dette, sier informasjonssjef i Nortura, Ellen Flø Skagen, i en pressemelding.

Selskapet har foreløpig ikke noen oversikt over hvor mange pølsepakker det dreier seg om. 

- Det er trolig først og fremst snakk om produkter som er distribuert til butikker på Vestlandet, men de kan ha kommet til store deler av landet, sier Flø Skagen til Dagbladet. 

Får tilbake pengene Det er Røkt Julepølse, med eftanummer 111 som kan inneholde spor av melk. Pakkene er enten i størrelse 1,6 kilo eller 400 gram. Pakkene er merket siste forbruksdag mellom 18. november og 18. januar. 

Forbrukere uten melkeallergi kan trygt spise produktet. Allergikere kan levere produktet til butikken og få pengene tilbake, lover selskapet.

- De færreste vil ha et problem med at det finnes spor av melk, men det er viktig for oss å få varslet de det gjelder, sier Flø Skagen.

Merkes om Nortura melder at produktet vil bli fjernet fra butikkhyllene, og håper å destruere så få pakker som mulig. Selskapet vil nå merke om så mange pakker som mulig før jul.

- Røkt julepølse er et viktig produkt for oss. Nå nærmer julaften seg med stormskritt, og det er begrenset hvor mye vi får fyllt på. Det er klart at vi skulle veldig gjerne ha sluppet dette, men det er som sagt viktig for oss å informere de som kan være berørt. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media