Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nortura vil fjerne tilsetningsmiddel i kyllingfôr

Vil få slutt på bruken av fôrtilsetningsstoffet som eksperter mener kan føre til antibiotikaresistens.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nortura, som står bak merkevaren Prior, opplyser til NTB at selskapet satser på å kutte all bruk av Narasin i løpet av 2016. Fra før har Veterinærinstituttet planlagt et forskningsprosjekt for å se om det er mulig å fase ut bruken av Narasin.

- Vi støtter myndighetenes arbeid, men ønsker trykk på dette nå og har som mål at all Norturas kylling er Narasin-fri innen utgangen av 2016, sier visekonsernsjef Egil Olsvik i Nortura.

I dag får de fleste kyllinger i storskalaproduksjon fôrtilsetningsstoffet Narasin - stoffet som flere eksperter mener kan føre til antibiotikaresistens. I småskalaproduksjon gis alle én dag gamle kyllinger i stedet en vaksine.

Stortingsrepresentant Sveinung Stensland (H) i helse- og omsorgskomiteen sier meldingen fra Nortura er gledelig.

- Det viser at selskapet tar på alvor den utfordringen antibiotikaresistens utgjør. Dette viser at vi i Norge har en næringsmiddelindustri som tar innbyggernes helse på alvor. Jeg håper andre kyllingprodusenter tar etter Nortura i denne saken, sier Stensland.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling