Dyrevelferd

Nortura vil ha flere uanmeldte besøk av Mattilsynet

Bøndenes eget selskap, slakterigiganten Nortura, ber Mattilsynet om å komme på flere uvarslede tilsyn hos grisebønder for å avdekke dyrevelferdsbrudd.

GRISEHOLD: NRK har igjen avslørt dårlige forhold ved en rekke norske grisefarmer. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / Scanpix .
GRISEHOLD: NRK har igjen avslørt dårlige forhold ved en rekke norske grisefarmer. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Slakterigiganten sa bare for noen dager siden at de var gode på å fange opp dyrevelferdsbrudd, men nå er tonen en litt annen, melder NRK.

- At det er en kontrollmyndighet er viktig for oss i næringen, så vi kan avdekke og sørge for god dyrevelferd i bransjen. Vi ber om at Mattilsynet kommer oftere, og ofte uanmeldt. Vi mener det er en styrke hvis Mattilsynet ser oss i kortene, sier styreleder Trine Hasvang Vaag i Nortura.

Vil ha tilsyn av myndigheter, ikke aktivister

NRK fortalte i forrige uke om aktivister som har tatt seg ulovlig inn i dyrefjøs over hele landet og avdekket brudd på dyrevelferden. Bildene de har tatt, viser blant annet griser med åpne sår, griser som står for tett i skitt og sørpe og griser uten hale. Nå ber Nortura om hjelp til å rydde opp i grisefjøsene.

- Vi vil at tilsynet skal føres av myndighetene, ikke av aktivister som bryter seg inn i fjøsene. Mattilsynet kan komme på uanmeldte tilsyn, det er ikke noe problem, sier Vaag.

Administrerende direktør Ingunn Midttun Godal i Mattilsynet sier krevende saker tar opp mye av deres tid:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer