- Norunn (82) er blid, hyggelig og omsorgsfull

Men ordføreren godtar ikke «kort lunte» og vold mot vold.

SLÅTT TIL: Norunn Lemberget (82) ble slått i ansiktet etter en diskusjon med en tenåringsgutt. Reporter: Ralf Lofstad. Video: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ordfører Ole Gustav Narud (Sp) i Åmot kommune i Hedmark kjenner godt Norunn Lemberget, som fikk et kraftig knyttneveslag i ansiktet utenfor sin egen dør i Rena sentrum mandag kveld.

- Norunn er en snill og omsorgsfull kvinne, blid og hyggelig. Hun er vant til å gå på elgjakt, og er i stand til å ta vare på seg selv, sier ordføreren til Dagbladet.

Han er på jobbreise i hjemkommunen, og har ikke selv fått høre folkesnakket i kommunesenteret eller sett videoen der en ungdom truer og angriper den 82 år gamle kvinnen.

Men etter å ha registrert hva ungdommene fra en barnevernsinstitusjon ble pågrepet for mandag kveld og etter å ha tatt et blikk innom kommentarer i sosiale medier onsdag morgen, var han forberedt på at det ville bli lokale reaksjoner.

- Ikke vold mot vold

Han er krystallklar på hvordan ansvaret må fordeles i etterkant av det som skjedd.

- Folks engasjement i denne saken må gå til gode tanker og omsorg for Norunn og de som føler seg redde og utrygge i etterkant av det som skjedde. BUF-etat og Fylkesmannen får ta seg av å undersøke om barnevernsinstitusjonen har oppfylt pliktene i sin omsorgsrolle, og politiet etterforsker de lovmessige sidene av det som skjedde. La dem jobbe i fred, sier ordføreren til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer