Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norvald fikk komme hjem

Etter å ha bodd på plenen utenfor hjemmet i flere uker, har Norvald endelig fått flytte inn i leiligheten sin igjen. Naboene er glade for å ha ham tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste ukene har vært vonde for Norvald (68), etter at han ble kastet ut av leiligheten han har bodd i de siste 14 årene. Nettene har han tilbrakt på plenen utenfor huset eller på glattcelle hos politiet. Mangel på betaling var årsak til at namsmannen heiv ut mannen. Norvald har penger, men klarer ikke å ordne opp med regninger selv. Nå er han endelig tilbake i egen leilighet.

Seier

Siden Norvald ble kastet ut, har Dagbladet vært i kontakt med hjelpeapparat og politikere i bydel Sagene-Torshov, der Norvald bor. Ingen har vært i stand til å hjelpe han, fordi han nekter å ta imot hjelp. Både politi, sosialkontor og hjemmehjelpstjenesten har følt seg hjelpeløse. Til slutt valgte familien selv å betale gjelda.

- Dette er en seier for rettferdigheten, sier nabo Orazio Giunta.

Han har hele tida forsøkt å hjelpe Norvald og takker Dagbladet for at avisa har fulgt opp saken. Norvald selv ønsket å snakke med verken naboer eller presse i går.

Oppfølging

- Problemene til Norvald begynte da han sluttet å ta den nevroleptiske medisinen han gikk på, forteller en nabo.

Før pleide Norvald og han å møtes iblant og spille Lotto sammen. Det går ikke lenger.

- Bydelsoverlegen må sørge for at han får hjelp til å ta medisinen, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media