Norvik ga etter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Harald Norvik ga i går etter for presset og sa fra seg den meget gunstige fallskjermen han hadde fått i Statoil. Norvik begrunner sin avgjørelse med alle de sterke reaksjonene som er kommet, og det inntrykket som er skapt av ham som en grådig person. Det vil han ikke ha sittende på seg. Nå går ikke Norvik tomhendt fra Statoil likevel. Han får med seg to årslønner, samt pensjon fra han fyller 60 år. Men den mest omstridte delen av avtalen sier han fra seg.
  • Det er en grei avgjørelse både for Norvik selv og Statoil. Fallskjermen er blitt sterkt kritisert fra et samlet politisk miljø, med statsminister Stoltenberg i spissen. Også fra næringslivet selv har det kommet kritiske røster, ikke minst fordi Norvik nylig er tiltrådt som styreleder på Oslo Børs. Nå får vi håpe at andre har lært en lekse av det som har skjedd i Statoil.
  • Norvik sendte ut sin pressemelding samme dagen som lønnsoppgjøret gikk inn i sluttspurten. Det kan ha hatt en gunstig virkning. For to år siden var debatten om lederlønninger en viktig årsak til de høye lønnstilleggene. Det straffet seg noen måneder etterpå, selv om fallet i oljeprisene også bidro med sitt. Ikke minst kan NHO-ledelsen føle lettelse etter det som skjedde i går.
  • Det er blitt hevdet i debatten om lederlønninger og fallskjermer at norske ledere har dårlig betalt i forhold til sine utenlandske kolleger. Det kan nok være riktig. Men vi må ikke glemme at dette er et positivt trekk i vårt samfunn som også gagner næringslivet. Norske arbeidstakeres deltakelse i egne bedriftsstyrer og andre organer skaper et miljø som er en klar konkurransefordel for bedriftene. Men det krever også en viss solidaritet og rettferdighet når overskuddet skal fordeles. Derfor må ikke avstanden mellom den vanlige ansatte og ledelsen være for stor. Det vil også kunne holde norske lønninger på et nivå som gjør oss konkurransedyktige med utlandet.