Norway Cup-barn fikk erotikk

Valgerd Svarstad Haugland reagerer kraftig på innholdet i blader som er delt ut til jenter helt ned i 10-års alderen i Norway Cup.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver skriver Dagsavisen i dag.

I bladet Vi og gutta, som sammen med novelletidsskriftet Novellegiganten er blitt delt ut i såkalte velkomstpakker, står det:

«For eksempel at jeg blir bundet, eller at en mann holder meg mens en annen kjæler med kroppen min. Jeg vet hva de vil ha og hva de kommer til å kreve av meg. Jeg må holde meg fullstendig i ro mens de tar for seg. (...) Det eneste som betyr noe er at de skal trenge inn i meg, og jeg skal ikke være tørr. Jeg blir fullstendig dominert og kan ikke røre meg. Bena mine er spent fast slik at jeg ligger og spriker».

Vil ta opp saken

Barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland sier at hun vil ta opp saken med ledelsen i Norway Cup i dag.

- Ledelsen i Norway Cup bør sette seg ned å lese det som deles ut. Så bør de tenke over sin rolle som verdiformidler, og finne ut om dette er noe de ønsker å distribuere, mener statsråden.

Markedsansvarlig Trond Eriksen i Norway Cup sier at han tar det hele og fulle ansvaret for det som har skjedd.

- Ved en feil ble det ikke gjort oppmerksom på at det bare er de eldste spillerne, de mellom 15 og 19 år, som skulle få disse bladene, sier Eriksen. Han sier han ikke vet hvor mange blader som er delt ut feil.

- Ikke under 14

Foreldre har ifølge avisen reagert med sjokk over hva de har funnet i fotballbagene til sine unge håpefulle, og flere foreldre har tatt kontakt med turneringsledelsen.

Sjefredaktør Kjell Johnsen i Vi og gutta sier at han klart har sagt fra om at bladet ikke skal deles ut til jenter yngre enn 14 år. Han mener 14-åringer er modne nok for innholdet i Vi og gutta.

- Artikkelen Dagsavisen refererer til, er kanskje litt voksen for en 14-åring vedgår Johnsen.

(NTB)