Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norway Cup-millioner granskes

Økokrim har startet etterforskning av Tor-Eldar Hagen, som i fjor sommer forsvant med mange millioner kroner etter salg av utstyr under Norway Cup.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nike Norge leverte tidligere denne uka en politianmeldelse til Økokrim av Hagen for underslag av 1,5 millioner.

Mannen som overtok Hagens fordringer, Ole Einar Gjerde, betalte denne uka 25 prosent av utestående gjeld til samtlige leverandører. Etter det Dagbladet erfarer, inngikk Gjerde en avtale med alle leverandørene, unntatt Nike, om at de skulle få disse pengene mot at de ikke leverte inn anmeldelse.

Ukjent oppholdssted

Ingen vet hvor Hagen oppholder seg. Hans villa i Holmenkollåsen skal også være overtatt av Gjerde, men det er et faktum at Tor-Eldar Hagen har vært innblandet i pengetransaksjoner knyttet til finansspekulanten Thomas Øye, som nylig ble slått konkurs.

Ifølge bladet Kapital, som nylig hadde et stort oppslag om Norway Cup-general Frode Kyvågs rolle i forbindelse med salgsskandalen, skulle Hagen betale 700000 kroner som honorar til Bækkelaget Sportsklub for å drive salgsteltet. I tillegg skulle han betale en progressiv prosentandel av omsetningen over 12 millioner.

Forsvant plutselig

Selv om flere leverandører overfor Dagbladet bekrefter at omsetningen har vært på nær 20 millioner, er det aldri betalt noen provisjon fra Hagen.

Etter fjorårets turnering forsvant plutselig Hagen med hele pengekassa fra Sport Shop, salgsteltet der tusenvis av unge jenter og gutter handlet sportsutstyr.

Inkassokrav på 700000

Norway Cup-sjef Frode Kyvåg ønsker ikke å kommentere politietterforskningen, mens formannen i Bækkelagets hovedstyre, Bjørn Torstein Olsen, sier til Dagbladet at klubben vil vurdere å begjære selskapet Eldar Hagen AS konkurs om ikke inkassokravet på 700000 blir betalt.

- Vi vil vurdere dette når granskingskomiteen er ferdig. Grunnen til at vi ikke har gått til politiet, er at vi ikke er blitt utsatt for noe underslag. Vi synes denne saken er beklagelig. Det er leit at Norway Cups navn skal knyttes opp mot slike negative saker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling