Norway Cup som normalt tross svineinfluensa

Frode Kyvåg: - Dette er vi forberedt på.

 LET THE FUN BEGIN:  Klart for idrettsglede på Ekebergsletta - at en spiller på Gothia Cup er konstatert smittet av svineinfluensa påvirker ikke opplegget for Norway Cup. Her fra fjorårets finale i jenter klasse T - Santa Barbara United fra California jubler for scoring mot Høybråten Stovner. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX.
LET THE FUN BEGIN: Klart for idrettsglede på Ekebergsletta - at en spiller på Gothia Cup er konstatert smittet av svineinfluensa påvirker ikke opplegget for Norway Cup. Her fra fjorårets finale i jenter klasse T - Santa Barbara United fra California jubler for scoring mot Høybråten Stovner. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dagens melding om at en av spillerne i fotballturneringen Gothia Cup er smittet av svineinfluensa, skaper ikke noen form for panikk i turneringsledelsen i Norway Cup.

Allerede i begynnelsen av neste uke starter innsiget av 30 000 unge som skal bo tett som sild i tønne på Oslos skoler og spille fotball døgnet rundt.

-Diskusjonen om hvordan vi skal håndtere denne forventede situasjonen startet vi for flere uker siden. Vi har en grundig drillet medisinsk beredskap med 120 - 130 kyndige knyttet til feltsykehus og det medisinske opplegget på Ekebergsletta. Konklusjonen også etter de siste meldingene fra Gøteborg er at alt går etter planen, sier Norway Cup-generalen Frode Kyvåg til Dagbladet.no.

Hjernehinne-betennelse
Tidlig på 1990-tallet fikk det medisinske apparatet på Norway Cup testet ut epidemiberedskapen da det var tendens til smittsom hjernehinnebetennelse.

Det er regnet for en mer alvorlig helsetrussel blant barn og unge enn svineinfluensa.

Norway Cup og Gothia Cup har aldri vært enige om hvem som arrangerer verdens største fotballurnering, selv om Frode Kyvåg og Bækkelagets Sportsklubb etter 35 sammenhengende år mener å ha dokumentert at det er flest spillere i Oslo.

Uansett — det er i størrelsesorden 30 000 unge som lever tett på hver andre i begge turneringer.

Alle velkomne
-Om lag 30 000 er et taket for oss for å greie innkvartering og kampavvikling, og alle som er påmeldt er velkomne. Og vi kommer ikke til å be noen om å være hjemme eller gjøre noe med innkvartering på grunn av dette, sier Kyvåg.

Den offisielle åpningen er lørdag 25. juli, men de første langveisfarende gjestene kommer Oslo allerede like over helgen.

Antallet deltakernasjoner — 53 — er rekord i sommerens Norway Cup.

Her kan du sjekke hovedprogrammet.

 SOM PLANLAGT: : - Vårt medisinske apparat er forberedt på svineinfluensa, sier Norway Cup-sjef Frode Kyvåg. Arkivfoto: ELISABETH SPERRE ALNES, DAGBLADET.
SOM PLANLAGT: : - Vårt medisinske apparat er forberedt på svineinfluensa, sier Norway Cup-sjef Frode Kyvåg. Arkivfoto: ELISABETH SPERRE ALNES, DAGBLADET. Vis mer