Norway Cup som normalt tross svineinfluensa

Frode Kyvåg: - Dette er vi forberedt på.

LET THE FUN BEGIN:  Klart for idrettsglede på Ekebergsletta - at en spiller på Gothia Cup er konstatert smittet av svineinfluensa påvirker ikke opplegget for Norway Cup. Her fra fjorårets finale i jenter klasse T - Santa Barbara United fra California jubler for scoring mot Høybråten Stovner. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX.
LET THE FUN BEGIN: Klart for idrettsglede på Ekebergsletta - at en spiller på Gothia Cup er konstatert smittet av svineinfluensa påvirker ikke opplegget for Norway Cup. Her fra fjorårets finale i jenter klasse T - Santa Barbara United fra California jubler for scoring mot Høybråten Stovner. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dagens melding om at en av spillerne i fotballturneringen Gothia Cup er smittet av svineinfluensa, skaper ikke noen form for panikk i turneringsledelsen i Norway Cup.

Allerede i begynnelsen av neste uke starter innsiget av 30 000 unge som skal bo tett som sild i tønne på Oslos skoler og spille fotball døgnet rundt.

-Diskusjonen om hvordan vi skal håndtere denne forventede situasjonen startet vi for flere uker siden. Vi har en grundig drillet medisinsk beredskap med 120 - 130 kyndige knyttet til feltsykehus og det medisinske opplegget på Ekebergsletta. Konklusjonen også etter de siste meldingene fra Gøteborg er at alt går etter planen, sier Norway Cup-generalen Frode Kyvåg til Dagbladet.no.

Hjernehinne-betennelseTidlig på 1990-tallet fikk det medisinske apparatet på Norway Cup testet ut epidemiberedskapen da det var tendens til smittsom hjernehinnebetennelse.

Det er regnet for en mer alvorlig helsetrussel blant barn og unge enn svineinfluensa.

Norway Cup og Gothia Cup har aldri vært enige om hvem som arrangerer verdens største fotballurnering, selv om Frode Kyvåg og Bækkelagets Sportsklubb etter 35 sammenhengende år mener å ha dokumentert at det er flest spillere i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer