Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norway Cup-trener etterforskes for fem tilfeller av seksuelt krenkende atferd

Skal ha utøvd seksuelt krenkende atferd mot fem norske jenter mellom 14 og 16 år. 

TRENER FOR UTENLANDSK LAG: Mannen ble etter det Dagbladet kjenner til pågrepet etter anklager om «tafsing» på flere mindreårige i forbindelse med arrangementet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TRENER FOR UTENLANDSK LAG: Mannen ble etter det Dagbladet kjenner til pågrepet etter anklager om «tafsing» på flere mindreårige i forbindelse med arrangementet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mannlig trener for et utenlandsk fotballag som deltar på Norway Cup er arrestert for «sedelighetskrenkelser», ifølge politiet i Oslo.

Treneren etterforskes for fem tilfeller av seksuelt krenkende atferd mot norske jenter mellom 14 og 16 år, opplyser politiet til NTB.

Det var VG som først omtalte saken.

Mannen ble etter det Dagbladet kjenner til pågrepet etter anklager om «tafsing» på flere mindreårige i forbindelse med arrangementet.

Også andre kan være involvert

- Treneren er siktet for seksuelt krenkende atferd, eller hva man kan kalle uanstendig atferd uten samtykke. Vi har nå opprettet fem saker. De fornærmede i disse sakene er norske jenter mellom 14 og 16 år, men vi har også fått opplysninger som tilsier at også andre gutter og jenter kan være involvert i saken. Utover dagen vil vi jobbe for å få litt bedre oversikt, sier seksjonsleder ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, til Dagbladet.

BLIR TATT VARE PÅ: Grete Lien Metlid, seksjonssjef for voldsavsnittet i Oslo-politiet, opplyser om at de fem jentene som er utsatt for den seksuelt krenkede atferden nå blir tatt hånd om av sine lag.
BLIR TATT VARE PÅ: Grete Lien Metlid, seksjonssjef for voldsavsnittet i Oslo-politiet, opplyser om at de fem jentene som er utsatt for den seksuelt krenkede atferden nå blir tatt hånd om av sine lag. Vis mer

Hun understreker at det bare er den voksne mannlige treneren som er involvert, ikke noen av spillerne på laget hans.

Metlid vil av hensyn til etterforskningen ikke gå inn på hva slags konkret atferd mannen har utøvet overfor de fornærmede jentene.

Avhør utover dagen

Hun har stor forståelse for at dette er ekkelt for deltakerne på turneringen.

- Det er klart at dette er ubehagelig for mange av de som deltar på turneringen. Men nå er mannen hos politiet, og vil bli avhørt utover dagen. Mannen har foreløpig ikke fått oppnevnt noen forsvarer.

Hun sier at en så stor fotballturnering som Norway Cup, med tanke på størrelsen, har lite av denne typen hendelser.

Metlid opplyser om at de fem jentene som er utsatt for den seksuelt krenkede atferden nå blir tatt hånd om av sine lag.

Politiet vil i dag være på Norway Cup for å følge opp denne saken.

- Flere hendelser

Det bekrefter også operasjonsleder Finn Belle i Oslo-politiet overfor Dagbladet, som forteller at det skal være snakk om flere episoder de siste dagene.

- Det kan jeg bekrefte. Det har kommet inn flere klager, både til politiet og arrangørene bak Norway Cup. Det er snakk om flere hendelser, over flere dager, sier Belle til Dagbladet.

  • Vet du noe mer om denne saken? Tips oss på: Telefon: 24 00 00 00. SMS/MMS: 2400. E-post: 2400@db.no

Mannen, som er av utenlandsk opprinnelse, skal ikke ha noen tilhørighet i Norge. Han er ifølge politiet på besøk i Norge sammen med et fotballag som deltar i fotballturneringen for barn mellom 6 og 19 år.

Blir avhørt onsdag

Mannen sitter i arrest og vil bli avhørt i løpet av dagen.

- Mannen ble pågrepet for seksuelt krenkende atferd. Han blir sittende i arrest og avhørt i løpet av onsdagen, sier vaktleder Mona Nordby, ved kriminalvakta i Oslo-politiet, til Dagbladet.

Klokka 07.20 forteller vaktleder ved kriminalvakta Øyvind Torgersen at det er foretatt vitneavhør i natt.

- Vi har jobbet med å samle trådene i natt og avhørt de som er involverte og de som har informasjon om sakene, sier Torgersen til Dagbladet, som informerer om at saken nå er sendt til avsnitt for seksualforbrytelser.

Utvist

Norway Cup har nå utvist treneren anklagene gjelder.

- Vi kan bekrefte at en trener fra et utenlandsk lag er pågrepet av politiet. Så lenge dette er under etterforskning av politiet ønsker vi ikke å uttale oss om denne konkrete saken. Vårt fokus nå er å ivareta de involverte , sier sikkerhetssjef for Norway Cup, Cato Løken i en pressemelding.

- Hvilke konsekvenser dette får for laget for vil være avhengig av hvilke avgjørelser politiet tar. Vi har utvist treneren fra Norway Cup, sier han videre.

Saken oppdateres.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!