Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norway Cup-treneren får forelegg på 20 000 og forlater landet

Slipper varektekt, men vil forlate landet.

OMFATTENDE: Norway Cup tiltrekker seg årlig rundt 1500 lag fra over 50 land. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
OMFATTENDE: Norway Cup tiltrekker seg årlig rundt 1500 lag fra over 50 land. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den utenlandske fotballtreneren som er siktet for seksuelle overgrep mot fire jenter på Norway Cup samt en voksen kvinne, har i dag godtatt et forelegg på 20 000 kroner.

Det opplyser Grete Lien Metlid, leder for volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

- Han har etter samtale med sin forsvarer godtatt forelegget. Han er nå på vei til sitt hjemland, sier Metlid.

POLITIINSPEKTØR: Grete Lien Metlid, leder for volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo-politiet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
POLITIINSPEKTØR: Grete Lien Metlid, leder for volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo-politiet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Hun sier mannen også har fått et forhåndsvarsel om at han kan bli utvist fra landet, og at utlendingsenheten behandler denne saken videre.

Jentene mannen har forgrepet seg på, er i alderen 14-16 år. I tillegg kommer en voksen kvinne som har anmeldt ham etter en episode midt på dagen, ved skolen trenerens lag bor på.

Metlid opplyser til Dagbladet at forbindelsen mellom treneren og kvinnen ble klar etter at hun pekte ham ut, i tillegg til at mannen har forklart seg om episoden.

Treneren var siktet etter straffelovens paragraf 297 og 298, om seksuell handling uten samtykke og seksuelt krenkende atferd.

- Hva har mannen gjort?

- Han har kløpet flere deltaker i ansiktet, tatt dem på rumpa og kysset dem. Handlingen mot den voksne kvinnen var noe mer aktiv. Det er en spesiell sak og en spesiell atferd. Han har forklart at det var hans måte å forsøke å komme i kontakt med andre på, sier Metlid.

Mannen ble bortvist fra Norway Cup, og har de siste dagene sittet i politiarresten. Av hensyn til laget hans vil ikke politiet gå ut med flere detaljer om hans personalia.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!