<strong>POLITINÆRVÆR:</strong> Politiet er synlig til stede under fotballturneringen på Ekebergsletta. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
POLITINÆRVÆR: Politiet er synlig til stede under fotballturneringen på Ekebergsletta. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

Norway Cup-treneren også siktet for overgrep mot voksen kvinne

Skal ha forgrepet seg på henne utenfor skole midt på dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den utenlandske Norway Cup-fotballtreneren som er siktet for flere seksuelle overgrep mot jenter under mesterskapet, er nå også siktet for å ha forgrepet seg på en voksen kvinne. Det opplyser Grete Lien Metlid, leder for volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo-politiet, til Dagbladet.

- Hun var i området rundt skolen trenerens lag bodde på, og det oppsto en situasjon med seksuelt krenkende atferd. Dette var midt på dagen, sier Metlid.

Plukket ham ut

Fra før er den utenlandske mannen siktet for overgrep mot fire jenter i 14 til 16 år. Politiinspektøren opplyser at etterforskerne ikke var sikre på at det dreide seg om samme gjerningsmann da de fikk anmeldelsen fra den voksne kvinnen.

- Men hun plukket ham ut, og han har også forklart seg om episoden, forteller Metlid.

<strong>LEDER ETTERFORSKNINGEN:</strong> Grete Lien Metlid, leder for volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo-politiet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
LEDER ETTERFORSKNINGEN: Grete Lien Metlid, leder for volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo-politiet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Treneren er nå bortvist fra Norway Cup, og sitter i politiarresten i påvente av sin videre skjebne. Han er siktet etter straffelovens paragraf 297 og 298, om seksuell handling uten samtykke og seksuelt krenkende atferd. Hver for seg har de en strafferamme på ett års fengsel.

- Han sitter i avhør nå, og politiadvokaten holder på å avgjøre hvorvidt han skal framstilles for fengsling, sier Metlid i 11.40-tida.

Ikke mange overgrep

Hun opplyser at det - arrangementets størrelse og deltakerantall tatt i betraktning - fra år til år er få anmeldte seksuell overgrep på Norway Cup.

- Det skjer veldig sjelden. Men av og til, som i år, får vi en sak i størrelsesorden som denne. Dessuten forekom tidligere blottere, samt at vi har hatt saker som bare involverer spillere, sier hun.

Politiet vil ikke offentliggjøre ytterligere personalia på treneren, av hensyn til laget hans.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer