- Norway Cup vil leve evig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. Er du stressa nå?

- Nei, det er mange år siden jeg lot meg stresse - men klart det er hektisk.

2. Er det like gøy hvert år?

- Det blir bare morsommere og morsommere.

3. Hvor mange timer jobber du med Norway Cup (NC) de siste ukene?

- Vanskelig å si, men det blir mange seine kvelder. I turneringsuka kommer vi på sletta halv sju og går ikke hjem før klokka har passert ett eller halv to på natta.

4. Hvorfor har aldri lag fra Bækkelaget vunnet NC?

- Det er vel litt for enkelt å si at det er fordi de jobber så hardt i sin egen turnering at det er vanskelig å konsentrere seg om spillet. Likevel tror jeg det er noe av forklaringen.

5. Er ikke det litt flaut?

- På ingen måte.

6. Hva er det viktigste med turneringen?

- Det sosiale aspektet er det viktigste. Det å få et strørre perspektiv ved å møte og knytte vennskap med mennesker fra andre kulturer, tror jeg er veldig viktig.

7. Hva er viktigst for deg: Trene Bækkelaget eller NC?

- Definitivt Norway Cup. Det er dette som er jobben min, og det er dette som er livet mitt. Å få jobbe med unger på heltid kan ikke sammenliknes med noe annet. Håndball er noe jeg driver med som hobby på kveldstid.

8. Hvor viktig er Frode Kyvåg for NC?

- Han er så viktig som en hvilken som helst daglig leder av et så stort arrangement. Du kan bare glemme å arrangere en slik turnering uten den vanvittige dugnadsinnsatsen som våre medlemmer gjør.

9. Har du noen gang vurdert å slutte?

- Nei, men det er ingen hemmelighet at jeg for noen år tilbake ble tilbudt en del interessantre jobber i næringslivet. Da var jeg fristet, smigret og tenkte nøye gjennom tilbudene. Men jeg er veldig stedbunden og litt skeptisk til alt som er nytt, og takket derfor nei til alt.

10. Hvordan er det å sitte som sjef bare litt over en måned etter bråket rundt din person?

- Det er historie.

11. Beste minne?

- Da Pelé var på besøk. Han er en helt utrolig person.

12. Verste NC-minne?

- I 1983 - det året vi første gang hadde nigeriansk deltakelse. Under finalen kom det nigerianske lagets trener løpende ut på banen, tok tak i corner-flagget og skulle spidde dommer Hallgeir Oftedal. Heldigvis ble han reddet av målet, og juniorspillerne fikk til slutt stoppet ham. Akkurat da følte jeg det som om hele turneringen skulle rase sammen.

13. Største arrangørtabbe?

- I 1979 regnet det tollekniver gjennom hele turneringen. Vi måtte over på et kriseopplegg, men hadde glemt alt som hadde med kommunikasjon å gjøre. Vi fikk ikke kontakt med hverandre og resultatene flagret veggimellom. Snakk om mareritt!

14. Hvordan var det 14. året?

- Oj, den var vrien.

15. Hva er din største prestasjon på fotballbanen?

- Å debutere på A-laget til Bækkelaget mens jeg egentlig var for ung til å spille.

16. Hvor mange klarer du å trikse?

- Det husker jeg ikke, men jeg var ikke spesielt teknisk. Bare rask.

17. Hvor lenge varer et par tresko?

- Vanskelig å si, bortsett fra at jeg er dritt lei av å svare på det spørsmålet. Jeg roterer mellom tre par og sliter ut fem par i året. Jeg begynte å bruke dem for 15 år siden på grunn av ryggen. Siden den gang har jeg - bank i bordet - ikke hatt vondt.

18. Hvor viktig er det at NC kan kalle seg «verdens største»?

- I starten var det en veldig viktig del av markedsføringa at vi var verdens største idrettsarrangement. De siste 10 åra har det ikke vært viktig i det hele tatt, men jeg skal innrømme at det av og til er irriterende når svensker og dansker påstår at de er størst.

19. Hva er den viktigste utfordringene for NC?

- Å fortsatt holde kvaliteten i alle ledd, samt at vi også har startet et miljøprosjekt som blir veldig viktig. Dessuten må vi videreutvikle det fargerike felleskapet.

20. Får vi se NCs 50-årsjubileum?

- Ja, jeg tror NC vil leve evig, og håper samtidig at jeg får være med å oppleve 50-årsjubileet.

21. Hva er den største sportslige prestasjonen du har sett?

- I Norway Cup er vi ikke veldig opptatt av det sportslige. Selv om nivået blir høyere og høyere for hvert år, har vi en ambisjon om at dette skal være en massemønstring. Jeg må likevel innrømme å ha blitt fryktelig imponert over småguttelaget til Strømmen som herjet for 15 år siden.

22. Hvem er det største talentet du har sett?

- Det må være Henning Berg som storspilte for KFUM i 1989. Da husker jeg Brian Kidd (eks-Man.U. - nå Blackburn, red.anm.) sa: «Den mannen kommer til å spille i England.» Han fikk rett.

23. Har de utenlandske lagene blitt for dominerende?

- Nei, snarere tvert imot. Men når de utenlandske lagene er gode, så har de ofte vært så jævla gode.

24. Hva er ditt beste råd til deltakerne?

- Det første rådet: Kom deg i skyggen og sørg for å få nok væske. Det andre rådet er: Gå alltid flere sammen og meld fra hvor du går. Det er ikke for å skremme noen, men det er viktig å være på den sikre sida.

25. Og til foreldre?

- Opptre med anstendighet på sidelinja og gled dere over sportsutfoldelsen - ikke resultatene.