Norway Seafoods permitterer over hundre ansatte

Skjedde i dag ved tre anlegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi varslet permitteringer for fjorten dager siden. Markedssituasjonen er uendret siden da og vi har derfor valgt å iverksette dette, sier produksjonsdirektør Per Gunnar Hansen til NTB.

Det er anleggene i Hammerfest, Kjøllefjord og Berlevåg i Finnmark som er berørt. De tre arbeidsplassene har henholdsvis 122, 25 og 24 ansatte. Av disse er til sammen 140 arbeidere permittert, de fleste i Hammerfest.

- Vi permitterer på grunn av markedssituasjonen ute i Europa og at det er så stor tilgang på råstoff, sier Hansen.

Norway Seafoods har fire store anlegg i Norge. De ligger i Stamsund, Melbu, Hammerfest og Båtsfjord. I tillegg kommer fem mindre anlegg i Tromvik, Sørvær, Berlevåg, Kjøllefjord og Mehamn. Hovedproduksjonen er hvitfisk som torsk, hyse og sei.

- Ved de andre anleggene produseres det som normalt. Fremover vil vi ukentlig vurdere markedet og marginene våre, sier Hansen.

Selskapet vil jevnlig ta stilling til om permitteringene skal forlenges eller om det er aktuelt å permittere ansatte også ved andre anlegg.

- Akkurat nå er det ikke aktuelt, sier produksjonsdirektør Per Gunnar Hansen.

(NTB)