MANGE KANSELLERINGER: Denne uka har vært en dårlig uke for Norwegian, som kansellerte 12 avganger fredag og 18 avganger i dag. Og det kan bli flere: - Vi jobber for å få inn ekstra piloter, men det er vanskelig på grunn av at det er høysesong for alle, sier pressekontakt Astrid Mannion i Norwegian. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MANGE KANSELLERINGER: Denne uka har vært en dårlig uke for Norwegian, som kansellerte 12 avganger fredag og 18 avganger i dag. Og det kan bli flere: - Vi jobber for å få inn ekstra piloter, men det er vanskelig på grunn av at det er høysesong for alle, sier pressekontakt Astrid Mannion i Norwegian. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Norwegian: - Umulig å utelukke flere kanselleringer

Flyselskapet jobber nå for å få inn ekstra piloter, men sliter «på grunn av at det er høysesong for alle».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et stort antall ferieklare nordmenn står misfornøyde igjen på en rekke flyplasser, både i Norge og i utlandet. Lavprisselskapet Norwegian kansellerte 12 avganger i går - og hele 18 flyavganger i dag. Ifølge pressetalsperson Linda Olsen skyldes flere av kanselleringene mangel på mannskap til å bemanne flyene.

Kanselleringene kan fortsette:

- Uforutsette ting kan skje. Derfor er det umulig å utelukke flere kanselleringer. Vi gjør alt vi kan for å få inn ekstra piloter, i tillegg til wetlease, men det er vanskelig på grunn av at det er høysesong for alle, skriver Astrid Mannion, pressekontakt i Norwegian i en mail til Dagbladet.

- Måtte si fra

Leder for pilotforeningen som organiserer de skandinaviske pilotene i Norwegian sier til Dagbladet at «de flere ganger har sagt i fra om at lavprisselskapet har for få piloter i forhold til antall flygninger».

- Når vi ble beskyldt for at vi har iverksatt aksjoner eller lagt oss syke, måtte vi si i fra: Det er for lite piloter og det er lagt opp til bruk av piloters fridager for å gjennomføre planlagt produksjon. Nå må selskapet ta grep, sier Halvor Vatnar til Dagbladet.

Han skal sjøl ut og fly for Norwegian i morgen.

- Burde ikke være overraskelse

Vatnar sier flyselskapet i lang tid har basert driften på bruk av overtid og med vilje valgt å ikke ansette tilstrekkelig med piloter.

- De planlegger med overtid for å avvikle ordinær produksjon, sier han til Dagbladet tidligere i dag.

Vatnar vil ikke spekulere i hva det skyldes at bemanningssituasjonen har blitt så akutt akkurat nå. Han sier han ikke kjenner til noen organisert aksjon.

Norwegian beklager

Mannion i Norwegian sier hun forstår at det er mange frustrerte passasjerer i dag.

- Vi beklager på det sterkeste at vi har måttet kansellere flygninger i dag, sier hun.

Norwegian sier at de nå ser etter ulike alternativer til berørte passasjerer, samt at andre har valgt å finne egne alternativer.

- Dessverre er det mange fulle fly både hos oss og andre selskaper nå i sommerperioden, så alternativet vi kan tilby er dessverre ikke så bra som vi skulle ønske, sier hun.

Full refusjon eller ombooking

Norwegian skriver følgende om hvilke rettigheter du har som flypassasjer:

«Berørte passasjerer kan velge å avbryte reisen sin mot full refusjon eller ombooking. Blir man booket om, har man krav på forpleining i ventetiden, det vil si mat og drikke innenfor rimelighetens grenser og overnatting for de som har behov for det. Velger man å benytte seg av omrutingen som er tilbudt, vil man også kunne kreve refusjon av transportkostnader til og fra flyplassen. Når det kommer til annen kompensasjon så må vi vurdere hver enkelt sak».