Norwegian: - Umulig å utelukke flere kanselleringer

Flyselskapet jobber nå for å få inn ekstra piloter, men sliter «på grunn av at det er høysesong for alle».

MANGE KANSELLERINGER: Denne uka har vært en dårlig uke for Norwegian, som kansellerte 12 avganger fredag og 18 avganger i dag. Og det kan bli flere: - Vi jobber for å få inn ekstra piloter, men det er vanskelig på grunn av at det er høysesong for alle, sier pressekontakt Astrid Mannion i Norwegian. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MANGE KANSELLERINGER: Denne uka har vært en dårlig uke for Norwegian, som kansellerte 12 avganger fredag og 18 avganger i dag. Og det kan bli flere: - Vi jobber for å få inn ekstra piloter, men det er vanskelig på grunn av at det er høysesong for alle, sier pressekontakt Astrid Mannion i Norwegian. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et stort antall ferieklare nordmenn står misfornøyde igjen på en rekke flyplasser, både i Norge og i utlandet. Lavprisselskapet Norwegian kansellerte 12 avganger i går - og hele 18 flyavganger i dag. Ifølge pressetalsperson Linda Olsen skyldes flere av kanselleringene mangel på mannskap til å bemanne flyene.

Kanselleringene kan fortsette:

- Uforutsette ting kan skje. Derfor er det umulig å utelukke flere kanselleringer. Vi gjør alt vi kan for å få inn ekstra piloter, i tillegg til wetlease, men det er vanskelig på grunn av at det er høysesong for alle, skriver Astrid Mannion, pressekontakt i Norwegian i en mail til Dagbladet.

- Måtte si fra

Leder for pilotforeningen som organiserer de skandinaviske pilotene i Norwegian sier til Dagbladet at «de flere ganger har sagt i fra om at lavprisselskapet har for få piloter i forhold til antall flygninger».

- Når vi ble beskyldt for at vi har iverksatt aksjoner eller lagt oss syke, måtte vi si i fra: Det er for lite piloter og det er lagt opp til bruk av piloters fridager for å gjennomføre planlagt produksjon. Nå må selskapet ta grep, sier Halvor Vatnar til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer