MISTER GRATISBILLETTER Ansatte i Cabin Services Norway AS har med umiddelbar virkning i dag mistet sine ID-billetter.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
MISTER GRATISBILLETTER Ansatte i Cabin Services Norway AS har med umiddelbar virkning i dag mistet sine ID-billetter. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer

Norwegian-ansatte mister tilgangen på gratisbilletter

- En konsekvens av streiken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Ansatte i Norwegian mister nå tilgangen på sine gratisbilletter, skriver tb.no.

Cabin Services Norway AS har i dag sendt ut mail til ansatte hvor det opplyses at ordningen med såkalte ID-billetter opphøres, skriver avisa.

ID-billetter har vært en gode ansatte har hatt mulighet til å benytte ved å betale kun skatt og avgift.

- Umiddelbar virkning - Jeg kan bekrefte at de ansatte i det norske Cabin Services-selskapet har fått inndratt muligheten til å benytte seg av ID-billetter, sier Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

- Vil dette være midlertidig eller permanent?

- Vi har ikke gått ut med noen tidsperiode, men det har en umiddelbar virkning fra i dag. Det er over en uke siden vi varslet om at dette ville bli en konsekvens om selskapet går ut i streik, så dette burde ikke komme som noen overraskelse, sier Sandaker-Nielsen og fortsetter:

- Siden vi gikk ut med informasjon om dette til både Parat og kabinforreningen for en uke siden, burde man forvente at de videreformidlet det til sine medlemmer.

- Påvirker ikke flytrafikken Ifølge informasjonssjefen er det foreløpig bare én kabinansatt som streiker, og han sier at dette ikke påvirker flytrafikken.

- Vi jobber med et alternativt flyprogram som vil ivareta passasjerene våre på en best mulig måte om konflikten trapper opp, sier han.

- Ingen snarlig løsning Forhandlingssjef Turid Svendsen sier til tb.no at inndragelsen av ID-billettene ikke fører til noe snarlig løsning, og at hun mener vedtaket er et klart brudd på styringsretten.

- Beslutningen skulle vært drøftet med tillitsvalgte, sier Svendsen til avisa.