USA-tillitsvalgt hardt ut mot Norwegians bemanningsselskap:

- Norwegian-ansatte straffes for å ha dannet fagforening

- Tror ikke Norwegians ledelse vet hva som foregår.

«SCREWED UP»: - Jeg tror at de lenger oppe i Norwegian ikke engang er klar over hva som foregår og hvor ille OSM har rotet det til for dem, sier lederen for de amerikanske kabinansattes fagforening NCCA, Valentin Lorien, om Norwegians bemanningsselskap OSM Aviation.
«SCREWED UP»: - Jeg tror at de lenger oppe i Norwegian ikke engang er klar over hva som foregår og hvor ille OSM har rotet det til for dem, sier lederen for de amerikanske kabinansattes fagforening NCCA, Valentin Lorien, om Norwegians bemanningsselskap OSM Aviation. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det drar seg kraftig til i de amerikanske kabinansattes tarifforhandlinger med Norwegians bemanningsselskap OSM Aviation, hvor Norwegian eier 50 prosent.

- Jeg tror at de lenger oppe i Norwegian ikke engang er klar over hva som foregår og hvor ille OSM har rotet det til for dem, sier Valentin Lorien, president i Norwegian Cabin Crew Association (NCCA).

- Fortsatt sint

Slik Dagbladet skrev torsdag, skyldes den siste krangelen at OSM Aviation nekter å trekke NCCA-kontingenten fra de kabinansattes lønn.

Lorien tror at dette er en gjengjeldelsesaksjon fra en av OSMs forhandlere.

- Han sa at han fortsatt er sint for at vi har organisert oss. Jeg tror han grep denne muligheten til å straffe oss, sier Lorien.

Han skulle gjerne ha byttet ut denne forhandleren, som er leder for OSMs amerikanske virksomhet.

- Han er ikke er i stand til å forhandle om en tariffavtale, sier Lorien.

På grunn av det anstrengte forholdet til OSM Aviation, fikk NCCA nylig inn en statlig mekler i de pågående tarifforhandlingene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer