- Norwegian balanserer på en knivsegg tross nye 1300 millioner inne

Hevder investor som tjener gode penger på blodrøde tall.

- PENGESLUK, MENER KRITIKERE: Norwegian-sjef Bjørn Kjos under en innvielse om av selskapets satsing i Argentina på flyplassen i Buenos Aires 8. mars i år. Flyselskapet har fått konsesjon for 153 ruter i Latin-Amerika, flest av dem i Argentina.Langdistansesatsningen er det store pengesluket, hevder kritikere. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.
- PENGESLUK, MENER KRITIKERE: Norwegian-sjef Bjørn Kjos under en innvielse om av selskapets satsing i Argentina på flyplassen i Buenos Aires 8. mars i år. Flyselskapet har fått konsesjon for 153 ruter i Latin-Amerika, flest av dem i Argentina.Langdistansesatsningen er det store pengesluket, hevder kritikere. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norwegian har ikke skjønt alvoret og balanserer på en knivsegg, mener investorer og analytikere. Flyselskapet avdramatiserer situasjonen og beroliger kundene.

Norwegian sliter imidlertid voldsomt med å tjene penger.

Tirsdag opplyste selskapet at tapet i første kvartal trolig vil komme opp i nærmere 2,6 milliarder kroner før skatt, først og fremst på grunn av svært høye priser på drivstoff og en sterk euro.

Underskuddet blir i så fall hele 800 millioner kroner verre enn på samme tid i fjor.

Selskapet har nå hentet inn 1,3 milliarder kroner i en rettet emisjon, men opplyste i en børsmelding natt til onsdag at ytterligere 200 millioner kroner skal hentes inn.

- Som før for kundene

- Emisjonen ble gjort for å ha en buffer i den siste fasen av den sterke veksten og Norwegian er godt rustet for å håndtere resten av den globale veksten, uforutsette hendelser, økning i oljeprisen og valutasvingninger, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer