Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norwegian bestiller flere Dreamliner-fly

Flyene skal etter planen settes i rute fra 2017 og 2018.

DREAMLINER:  Administrerende direktør Bjørn Kjos sier han er svært tilfreds med å ha sikret ytterligere fire nye Dreamliner-fly.Gardermoen 
Foto: Dagbladet
DREAMLINER: Administrerende direktør Bjørn Kjos sier han er svært tilfreds med å ha sikret ytterligere fire nye Dreamliner-fly.Gardermoen Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyene er av typen Boeing 787-9, som er større enn flyene Norwegian i dag bruker på langdistanseruter. Med den nye avtalen, inngått med det amerikanske leasingselskapet International Lease Finance Corporation (ILFC), er flyselskapets langdistanseflåte oppe i 14 fly.

Administrerende direktør Bjørn Kjos sier han er svært tilfreds med å ha sikret ytterligere fire fly.

- For å kunne drive en konkurransedyktig langdistanseoperasjon er vi helt avhengige av enda flere nye, kostnadseffektive fly. Dette er et fly vi har store forventninger til. Det har høy passasjerkomfort, stor rekkevidde og lavt drivstofforbruk, sier Kjos.

Norwegian har vært rammet av problemer med batterier, bremser, elektriske systemer og drivstofflekkasjer på de nye Boeing 787-8 Dreamliner-flyene, og anslo i tredje kvartal i 2013 at de hadde tapt over 100 millioner kroner på problemene.

Boeing 787-9 har plass til opp mot 20 prosent flere passasjerer, har større fraktkapasitet, mindre drivstofforbruk og kan fly lengre sammenlignet med 787-8.

(©NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!