Norwegian diskuterer direkterute til Hawaii

- Det er ingen tvil om at Hawaii er et spennende reisemål, sier Norwegians informasjonssjef.

REISE: Solnedgang på Waikiki beach. Kanskje kan Norwegian snart fly deg dit - direkte fra Oslo? Foto: Nina Ruud / Dagbladet
REISE: Solnedgang på Waikiki beach. Kanskje kan Norwegian snart fly deg dit - direkte fra Oslo? Foto: Nina Ruud / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Turistmyndighetene på Hawai kan være i samtaler med Norwegian om å starte direkteflyvninger mellom Oslo og Honolulu.

Etter det månedlige styremøte i turistmyndighetene holdt på torsdag uttalte nestleder i styret, David Uchiyama, at de er i samtaler om å få i gang en direkterute mellom Europa og Hawaii.

Ifølge Pacific Business News har det vært samtaler mellom Hawaii Tourism Authority og Oslo Lufthavn om en mulig direkteflyvning mellom Honolulu og Oslo, en flytur på 13 timer over Nordpolen.

Dette vil i så fall bli den første direkteruten mellom Europa og Hawaii.

Uchiyama la til at Oslo Lufthavn har arbeidet sammen med Norwegian om ruten, og at det er snakk om å bruke noen av selskapets nye Boeing 787 Dreamliner.

- Norwegian deltok nylig på den internasjonale rutekonferansen i Chicago. Der hadde vi møter med om lag 150 representanter fra flyplasser og turistnæringen fra mange ulike land og regioner, deriblant Hawaii. Det er ingen tvil om at Hawaii er et spennende reisemål, men vi har ingen umiddelbare planer om å starte direkteflyvinger med Dreamliner mellom Skandinavia og Hawaii, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Hegnar.no.

Norwegians satsing på langruter har vært trøblete, men det går nå bedre og bedre, uttalte Bjørn Kjos blant annet på HegnarTV tidligere i uken.

Flere nyheter
Hegnar: - Tredobbel oljeskvis
En knallgod familiebil - nå kuttes prisen
Følg Paris-messen på Hegnar.no