Norwegian dobler flybonus

Norwegian mer enn dobler flybonusopptjeningen. Målet er å hente tilbake forretningskunder fra SAS.

«BONUS-KRIG»: SAS har redusert bonusopptjeningen i sitt program. Norwegian gjør det motsatte. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
«BONUS-KRIG»: SAS har redusert bonusopptjeningen i sitt program. Norwegian gjør det motsatte. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For noen måneder siden reduserte SAS bonusopptjeningen i sitt program. Norwegian gjør det motsatte, og årsaken er at Bjørn Kjos' lavprisselskap har tapt markedsandeler til SAS på innenlandsrutene i Norge de siste månedene, skriver Aftenposten.

Bonusen har vært på 10 prosent av billettprisen. Norwegian øker nå bonusen til 20 prosent, og økningen gjelder også på oversjøiske ruter. Eksempelvis koster en fullprisbillett tur-retur mellom Oslo og Tromsø 4.000 kroner. Den reisende får tilbake 600 kroner i bonus. Med en New York-billett til 10.000 kroner blir bonusen på 2.000 kroner.

Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian bekrefter at målet er å tiltrekke seg enda flere passasjerer og sier Norwegian har betydelig økning i antall bonusmedlemmer.

Konkurrenten SAS ser på Norwegians bonusjustering som en ren rabatt til de som reiser på de dyreste billettene. Sjefen for SAS Euro Bonus, Nils Lindhe, mener Norwegian må være desperat.

- Å tilby 20 prosent avslag i billettprisen er en underlig måte å drive forrenting på. Heldigvis har vi en så god salgsutvikling på våre dyreste billetter, i den såkalte Plus-klassen, at vi ikke behøver å ty til slike drastiske grep, sier Lindhe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.