«Norwegian Dream» sendte biler og containere på sjøen

Kolliderte i Montevideo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norwegian Cruise Line-skipet «Norwegian Dream» var årsak til at Uruguays travleste havn stoppet helt opp mandag kveld lokal tid. Grunnen er at det enorme cruiseskipet kolliderte med en lekter i havna, melder Reuters.

Flere biler og containere havnet i vannet i den kraftige kollisjonen, som skjedde da «Norwegian Dream» var på vei ut av havna i Montevideo.

Dykkere leter nå etter de savnede bilene og containerne på havbunnen, mens cruiseskipets skader evalueres.

- Skipet fikk skader over vannlinja, men det ser ikke alvorlig ut, sier Alejandro Anon, informasjonssjef for Uruguays sjøfartsmyndigheter.

«Norwegian Dream» var på vei til det sørlige Argentina og Chile, som ledd i en rundtur langs den søramerikanske kysten.

Norwegian Cruise Line er i dag basert i Miami og eies av det malaysiske rederiet Star Cruises, som kjøpte selskapet fra de norske eierne i 2000.

Interaktivt kart: GOOGLE MAPS

SVÆRE GREIER: «Norwegian Dream» demonstrerer sin størrelse idet hun seiler under ei jernbanebru ved Hochdonn i Tyskland. Foto: WULF PFEIFFER/DPA/EPA/SCANPIX
SVÆRE GREIER: «Norwegian Dream» demonstrerer sin størrelse idet hun seiler under ei jernbanebru ved Hochdonn i Tyskland. Foto: WULF PFEIFFER/DPA/EPA/SCANPIX Vis mer
IKKE FØRSTE GANG: «Norwegian Dream» har vært innblandet i kollisjoner tidligere. 24. august 1999, mens hun fortsatt var i norsk eie, kolliderte det svære cruiseskipet med et panamansk containerskip på havna i Dover, slik at containerskipet begynte å brenne. «Norwegian Dream» fikk omfattende skader i baugen.