Norwegian Dreamliner-fly er over tre og en halv time forsinket

- Passasjerene er veldig irriterte.

BLE STÅENDE: Et Norwegian Dreamliner-fly som skulle lette fra Gardermoen klokka 18.00 i dag ble hele tre og en halv time forsinket. Foto: Privat
BLE STÅENDE: Et Norwegian Dreamliner-fly som skulle lette fra Gardermoen klokka 18.00 i dag ble hele tre og en halv time forsinket. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et Norwegian Dreamliner-fly som skulle lette fra Gardermoen klokka 18.00 i dag er så langt hele tre og en halv time forsinket.

Passasjerer Dagbladet har snakket med forteller at det ble satt inn et erstatningsfly, men at dette ble stående i flere timer på Gardermoen.

- Bangkok-flyet som skulle til Arlanda fikk problemer med dokumentasjonen, altså papirene. Flyet skulle videre til Oslo, men da det kom til Gardermoen måtte man bytte en ventil, sier informasjonssjef hos Norwegian, Åsa Larsson til Dagbladet om forsinkelsen.

- Nå skal flyet gå 21.30, altså tre timer forsinket, fortsetter Larsson.

Irriterte passasjerer Men passasjerer Dagbladet har snakket med forteller at passasjerene per SMS nå har fått melding om at flyet er ytterligere et kvarter forsinket, og at forventet avgang er 21.45.

- Flyet skulle gått klokka 18.00. Det første flyet fikk teknisk feil. Derfor ble det sendt et erstatningsfly fra Stockholm. Da erstatningsflyet kom hadde også dette teknisk feil, og vi måtte vente enda lenger, sier en passasjer til Dagbladet.

Også Hegnar.no skriver at det er to ulike Dreamliner-fly som har stått på bakken, men pressekontakt hos Norwegian sier til avisa at hun ikke er kjent med at begge Norwegians Dreamlinere nå står på Gardermoen med teknisk feil.

- Det vet jeg faktisk ikke. Den informasjonen har jeg dessverre ikke, sier hun.

Passasjerene er uansett årsak lite fornøyd med forsinkelsen.

- Folk er veldig irriterte. Når vi fikk beskjed om at det nye flyet hadde teknisk feil begynte noen faktisk og le, fordi det var så latterlig, sier en passasjer til Dagbladet og fortsetter:

- Folk jublet litt ironisk over at det ble lovet gratis mat ombord.

Problemer Boeings Dreamliner-maskiner har vært forfulgt av problemer.Tidligere denne måneden ble en avgang fra Gardermoen til Bangkok forsinket et helt døgn. Dette skjedde bare to dager etter et av Norwegians Dreamliner-fly ble stående på bakken på Arlanda utenfor Stockholm grunnet tekniske problemer. Da skal det ha vært problemer med en varsellampe som indikerte feil med flyets bremser, ifølge NTB.

De første flyene skulle egentlig leveres fra Boeing-fabrikken i Seattle i USA i april, men først 30. juni landet Norwegians første maskin på moderbasen Oslo lufthavn.

Flere andre selskaper skaffet seg Dreamliner før det norske selskapet, men har slitt med store tekniske utfordringer siden de ble satt i trafikk i september 2011.

I begynnelsen av året ble samtlige 50 fly som var levert, satt på bakken i tre måneder på grunn av et problem med batteriene.

I juli i år ble et av Ethiopian Airlines' Dreamlinere utsatt for en brann på Heathrow-flyplassen i London.