Bjørn Kjos: Opplever at Norwegian flyr høyt og lavt på Oslo Børs. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Bjørn Kjos: Opplever at Norwegian flyr høyt og lavt på Oslo Børs. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Norwegian er en populær aksje blant tradere

Flyselskapet Norwegian er en populær aksje blant traderne på Oslo Børs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Det er som alltid mye volatilitet, men de to siste ukene har inneholdt mer svingninger enn det som til og med er vanlig for Norwegian, sier analytiker Haakon Aschehoug i DNB Markets til Finansavisen.

Forventer kursoppgang Han er blant dem som mener Norwegian-aksjen skal opp, og gjerne så høyt som 330 kroner i løpet av de neste tolv månedene.

Tirsdag formiddag omsettes aksjen for 239,70 kroner, ned 2,56 prosent. Det betyr at verdien på selskapet har falt med 13,22 prosent siden nyttår.

Aschehoug understreker at kjøpsanbefalingen kommer med noen advarsler.

Mye risiko - Norwegian er ikke en aksje for dem som skal sove godt om natten. Det er mye risiko på veien, men om man legger de store internasjonale lavpriskonkurrentenes driftsmarginer på 12 til 14 prosent til grunn skal Norwegian tjene 50 kroner pr. aksje. Det sier noe om inntjeningspotensialet i selskapet, sier Aschehoug til Finansavisen.

Vanskelig å spå på kort sikt Med kortere investeringsperiode har det i mellomtiden vært mulig å tape mye på Norwegian. Ifølge Finansavisen driver flere meglerhus spesifikke salgs- og kjøpsanbefalinger i forkant av enkelthendelser i Norwegian, som ved de månedlige trafikkoppdateringene.  

Flere nyheter Svenskene nestemann ut med QE
Riksbanken innfører negativ rente og QE
Derfor skal boligprisene videre opp i 2015