Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norwegian får foreløpig ja til å drive flytrafikk til USA

Har ventet i to år på tillatelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyselskapet Norwegian har fått en foreløpig godkjennelse til å drive flytrafikk i USA fra det amerikanske samferdselsdepartementet, skriver E24. Selskapet Norwegian Air International har ventet i to år på å få denne godkjennelsen.

— Det er en tillatelse gitt av det amerikanske transportdepartementet. Det er en søknad som har ligget inne i altfor lang tid, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til NTB.

— Det betyr at vi rykker nærmere å kunne åpne stadig flere ruter for vårt irske datterselskap. Vi har lenge planlagt ruter mellom Irland og USA, fortsetter hun. Fredag ble det kjent at Norwegian har fått en foreløpig amerikansk flytillatelse. En siste høringsrunde gjenstår før det blir klart om Bjørn Kjos og selskapet kan lansere den lenge planlagte ruta fra Cork i Irland til Boston i USA. På tide — Det er på høy tid at det amerikanske transportdepartementet omsider foreslår å innvilge søknaden om flytillatelse som vi hele tiden har sagt er i tråd med Open Skies-avtalen mellom Europa og USA, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian i en pressemelding.

Norwegian-sjefen skrev i fjor sommer et brev til USAs transportminister Anthony Foxx og utenriksminister John Kerry der han lokket med mange arbeidsplasser og økt sysselsetting om selskapet fikk lisens.

— Det har tatt lengre tid for oss enn for andre selskaper. Konkurrentene våre har kontrollert markedet i tiår, og de har satt alle krefter i sving for å hindre en lavprisaktør med splitter nye fly å komme inn på markedet, sier kommunikasjonssjef Skånvik.

— Vi kommer til å fly med de Dreamlinerne, så det blir en lik operasjon med den vi har i dag, fortsetter hun.
Flere søknader I desember i fjor la Norwegian inn en ny søknad, den gangen for et nytt datterselskap i Storbritannia. Ifølge E24 ønsker lavprisselskapet å opprette egne selskaper utenfor Norge for å ikke bare kunne fly mellom hjemlandet og utlandet.

Det er en prosess som fortsetter selv ved et eventuelt «ja» til det irske datterselskapet.

— Vi bruker den norske lisensen, men den har begrensninger. Mange land krever at man er et EU-land for å operere ruter dit, og det er også land som krever at man har visse bilaterale avtaler, sier kommunikasjonsdirektøren til avisa.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!