Norwegian-fly ble nektet å fly over Tyskland

Måtte lande i Frankrike. Venter nå på tillatelse for å kjøre videre.

UØNSKET: Et Norwegian Boeing 737 Max 8-fly måtte landet i Frankrike da det var uønsket i tysk luftrom. Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / AFP
UØNSKET: Et Norwegian Boeing 737 Max 8-fly måtte landet i Frankrike da det var uønsket i tysk luftrom. Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et Boeing 737 Max 8-fly, tilhørende Norwegian, på vei fra Malaga til Stockholm ble i går nektet å fly i tysk luftrom, og måtte lande i Frankrike.

Saken er omtalt i flere franske medier, og blant annet hos airlive.net.

Talsperson for Norwegian, Tonje Næss, bekrefter hendelsen overfor Dagbladet. Hun sier at Norwegian på forhånd hadde alle nødvendige godkjenninger fra europeiske luftfartsmyndigheter (EASA) og Eurocontrol på plass for å gjennomføre en såkalt «posisjoneringsflyvning».

- Da flyet var i lufta og på vei inn i tysk luftrom i går, sendte tyske og franske luftfartsmyndigheter ut en melding om at ingen Boeing 737 Max-fly får fly gjennom deres luftrom, selv om EASA allerede hadde gitt oss tillatelse, sier Næss til Dagbladet.

Franske luftfartsmyndigheter ba flyet om å lande sør for Paris. Norwegian venter nå på tillatelse fra franske myndigheter om å få tillatelse til å lette og fortsette mot Sverige.

- Dette er en såkalt posisjoneringsflyvning som gjennomføres fordi vi ønsker å ha så mange fly som mulig på samme sted når flytypen blir godkjent for kommersiell trafikk slik vi raskere kan få de på vingene igjen. Posisjoneringsflyvninger av Max-er er ikke uvanlig og det er mange andre flyselskaper som også har gjennomført posisjoneringsflyvninger tidligere, sier Næss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer