MÅTTE NØDLANDE: Det oppsto brann i en av hjulbrønnene på et Norwegian-fly i går. Her er en annen Boeing 737-800-maskin fra selskapet i lufta. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
MÅTTE NØDLANDE: Det oppsto brann i en av hjulbrønnene på et Norwegian-fly i går. Her er en annen Boeing 737-800-maskin fra selskapet i lufta. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

Norwegian-fly evakuert etter nødlanding

10 minutter etter avgang fra spanske Alicante.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Et Norwegian-fly på vei til Stockholm måtte fredag gjøre vendereis og nødlande da brannalarmen gikk om bord 10 minutter etter avgang fra spanske Alicante.

Den automatiske brannvarslingen meldte at det var brann i en av hjulbrønnene på flyet. Dermed valgte piloten å snu, og etter 45 minutter var flyet igjen på bakken.

- Det var en kontrollert sikkerhetslanding der prosedyren ble fulgt. Da flyet landet var det ingen brann, men det viste seg Ã¥ vÃre en teknisk feil, forteller presse- og informasjonsansvarlig Åsa Larsson i Norwegian til TV 2.

De 106 passasjerene om bord ble evakuert etter landingen, og flere av dem ha fått mindre skader, stort sett skrubbsår etter aketuren på skliene ved flyets nødutganger.

Flyet ble undersøkt uten at det ble funnet spor etter ild, røyk eller varme. Passasjerene fikk en ekstra natt på hotell før de kunne vende nesen hjem mot Stockholm og Arlanda flyplass, hvor de etter planen lander ved 19-20-tiden lørdag kveld.(NTB)