Flydrama:

Norwegian-fly i drama: Tok av på tross av alarmer. Kabinbesetningen måtte løpe til setene

Det oppsto kommunikasjonsproblemer mellom de tsjekkiske pilotene og Norwegians kabinbesetning.

Tiltak: Norwegian har varslet at de vil iverksette tiltak i etterkant av flydramaet. Det var dette flyet som skal ha vært involvert i dramaet. Foto: Matteo Arrotta / Flickr
Tiltak: Norwegian har varslet at de vil iverksette tiltak i etterkant av flydramaet. Det var dette flyet som skal ha vært involvert i dramaet. Foto: Matteo Arrotta / Flickr Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 4. november skal et Norwegian-fly ha bråstoppet på rullebanen da varsellampene indikerte en feil og motorene ble stanset. Pilotene startet opp motorene igjen og tok av, men kort tid senere blinket enda en varsellampe.

Kilder sier at flyet rullet 230 meter bortover rullebanen før det stoppet, og at all elektrisitet ble kuttet da motorene stanset, melder The Aviation Herald.

Pilotene er tsjekkiske og var innleid fra det slovakiske selskapet Go2Sky. Norwegian stilte med kabinbesetningen på flygingen mellom Kjevik flyplass i Kristiansand og Oslo lufthavn.

Trosset flere advarsler

Etter bråstoppen på rullebanen skal flyet ha blitt stående i fem minutter og kabinbesetningen gikk ut i kabinen for å berolige passasjerene. Etterpå gikk de til cockpiten for å forhøre seg med pilotene om hva som var galt, men en kombinasjon av at pilotene var opptatt med å få i gang motorene og kommunikasjonsproblemer skal ha ført til at de ikke fikk noe svar, skriver Luftfart Media.

Da kabinbesetningen gikk tilbake til kabinen skal motorene ha startet igjen, og flyet akselererte for avgang uten at kabinbesetningen var forberedt. Dermed måtte de løpe til hver sin ende av flyet for å finne setene sine. Flere passasjerer skal ha bedt om å forlate flyet mens det sto stille.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer