Norwegian-fly måtte snu etter en halvtime i lufta

- Det er ikke 1. april, men vi må returnere til Oslo, sa kaptein.

TOK TIL GATENE:  Over en million mennesker har demonstrert i protest mot Frankrikes økonomiske politikk i dag. Streiken har også rammet reisende til Paris. Bilde fra sentrum av Paris. Foto: AP Photo/Jacques Brinon
TOK TIL GATENE: Over en million mennesker har demonstrert i protest mot Frankrikes økonomiske politikk i dag. Streiken har også rammet reisende til Paris. Bilde fra sentrum av Paris. Foto: AP Photo/Jacques Brinon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den franske fagbevegelsen har i dag gjennomført en omfattende streik over hele Frankrike.

Streiken har blant annet rammet norske reisende. 127 Norwegian-passasjerer som var på vei fra Gardermoen til Paris i kveld, må nå vente til i morgen før de kommer seg til den franske hovedstaden. Flyet kom halvveis, men måtte snu i luften. 

- Vi måtte først vente en time på Gardermoen før flyet endelig tok av og vi kom oss i luften. Da trodde alle at vi skulle komme oss til Paris, men etter en halvtime kom flykapteinen på høyttaleren. «Det er ikke 1. april, men vi må likevel returnere til Oslo» sa han, forteller en av passasjerene til Dagbladet.no.

Flyet hadde etter sigende først fått beskjed om at de fikk lande, men så ble landingstillatelsen trukket tilbake.

Etter landing fikk de beskjed om at de kanskje likevel ville få landingstillatelse.

- Vi ble sittende å vente enda en stund til, men så ble det klart at det ikke gikk, forteller passasjeren, som er lett oppgitt.

- Jeg vil til Paris, jeg, så jeg drar i morgen. Men halve dagen har jo gått med til dette, sier hun.

Klarert for i morgen

Kommunikasjonsdirektør i Norwegian Anne-Sissel Skånvik bekrefter det inntrufne.

- Vi har hatt en maskin som var i lufta en halvtime, men som måtte snu fordi de ikke fikk lande. Det er satt opp en ekstra maskin i morgen klokken 7.00. Fra lokale myndigheter har vi fått opplyst at streiken skal være over i morgen klokken 5, så denne flygingen er klarert for landing. De av passasjerene som velger å ikke reise vil få refundert billettutgiftene, sier Skånevik.

Også SAS og Air France har merket problemene som følge av streiken.

- Steiken rammer både Orly og Charles de Gaulle. Fly har fått lande, men det har vært mindre forsinkelser, i tillegg til Norwegian-flyet som måtte snu, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen.

- Vi har hatt ca en times forsinkelser på flyginger til og fra Paris, bekrefter kommunikasjonsdirektør i SAS Thomas Midteide.

Han oppfordrer reisende til å møte opp som vanlig i morgen.

- Vi vet ikke hvordan det går i morgen, men vi flyr så snart vi får landingstillatelse, så det er bare å møte opp som vanlig, sier han.

- Millioner i gatene
Også togtrafikken i Frankrike er rammet av kjempestreiken.

Ifølge de franske statsbanene SNCF deltok godt over en tredel av de jernbaneansatte, og mer enn halvparten av alle høyhastighets- og regiontog ble innstilt. I byene Bordeaux, Nice og Strasbourg sto deler av lokaltransporten stille.

De streikende protesterer mot Frankrikes økonomiske politikk. Ifølge fagforeningen har tre millioner mennesker vært ute i gatene for å protestere. Politiet anslår at ca 1,2 millioner har deltatt vært ute i gatene og demonstrert i dag, skriver BBC.

Fagforeningen krever at det skal brukes mer penger på å beskytte arbeidere i den økonomiske nedgangen vi er inne i, etter at arbeidsledigheten har kommet opp i to millioner.

MÅTTE VENTE:  Det ble mye venting til ingen nytte for 127 Norwegian-passasjerer som skulle til Paris i dag. Reisen ble til slutt utsatt til i morgen. MMS-foto: Tipser
MÅTTE VENTE: Det ble mye venting til ingen nytte for 127 Norwegian-passasjerer som skulle til Paris i dag. Reisen ble til slutt utsatt til i morgen. MMS-foto: Tipser Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer