Norwegian-fly måtte snu to ganger

På grunn av tekniske problemer. Passasjerer raser.

 MÅTTE SNU TO GANGER:  To boeing 737-300 Norwegian-maskiner fikk trøbbel med det tekniske anlegge på vei til Ålesund og måtte snu i ettermiddag. Foto: Norwegian
MÅTTE SNU TO GANGER: To boeing 737-300 Norwegian-maskiner fikk trøbbel med det tekniske anlegge på vei til Ålesund og måtte snu i ettermiddag. Foto: NorwegianVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hele to ganger måtte passasjerene på vei fra Gardermoen til Ålesund returnere til Gardermoen i ettermiddag.

Årsaken er at det på begge flyvningene har oppstått tekniske problemer. Flyet skulle gått tur-retur.

Dermed er passasjerer både på Gardermoen og i Ålesund ramma. Det dreier seg om i underkant 500 personer, ifølge Norwegian.

- Helt bak mål Tonje Brenna skulle etter planen reise til Ålesund med en annen flight nå i kveld. Foreløpig ser det ut som om den blir forsinka.

- Jeg har vel fått fire sms-er fra Norwegian om at flyet mitt blir forsinka. Jeg møtte en venninne som var med på de to flyene som måtte tilbake til Gardermoen og har skjønt at det kan ha noe med det å gjøre. Det er helt kaotisk her, sier hun til Dagbladet.

Hun mener informasjonen har vært for dårlig.

- Vi får beskjed om å møte opp i skranken og at vi eventuelt kan booke om flighten. Og der er det én mann som står og skal dele ut matkuponger til rundt 300 personer. Jeg vet fortsatt ikke om flyet mitt går i kveld. Dette er helt bak mål, sier hun.

- Sikkerheten først Kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, sier at det jobbes med et nytt fly.

- Vi setter opp to nye flyvninger, slik at alle kommer seg til Ålesund i kveld. Og så får passasjerene mat mens de venter. Begge flyvningene ble forsøkt i ettermiddag, så det dreier seg om en forsinkelse opp mot tre timer. Vi har forståelse for at dette er frustrerende, sier han til Dagbladet.

Han påpeker likevel at sikkerheten må gå først.

- Når vi får indikasjoner på at noe ikke stemmer med det tekniske er forholdsreglene slik at vi returnerer til nærmeste flyplass. Vi setter alltid sikkerheten først, sier han.

- Vi mener vi har gjort det vi kan for å gi tilstrekkelig med informasjon, men så vil det alltid være individuelle forskjeller på hva som oppleves tilstrekkelig, sier han.

 MÅ VENTE:  Flighten til Ålesund er i hvert fall tre timer forsinket, ifølge Norwegian. Tonje Brenna og Anita klepp (t.v) må vente på Gardermoen. Foto: Privat
MÅ VENTE: Flighten til Ålesund er i hvert fall tre timer forsinket, ifølge Norwegian. Tonje Brenna og Anita klepp (t.v) må vente på Gardermoen. Foto: Privat Vis mer