Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norwegian-fly måtte snu

Ble stanset over Nordsjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Terroralarmen i Storbritannia merkes for norske flypassasjerer i dag. Et Norwegian-fly til London som tok av fra Bergen Lufthavn Flesland 09.26 i dag ble stanset mens det var på vei over Nordsjøen.

- Det fikk ikke tillatelse til å fortsette inn i engelsk luftrom, sier terminal- og markedssjef Alf Sognefest ved Flesland til Dagbladet.no.

Flyet landet på Flesland 10.10, og passasjerene ble satt av.

- De fleste har nå forlatt Flesland, sier Sognefest.

Det er stor trafikk fra vestlandsbyen til engelske og skotske byer. I dag er det planlagt over ti avganger til byer som London, Aberdeen, Manchester og Newcastle. Det er uvisst om disse vil kunne ta av.

- Vi avventer nå helt konkrete krav en vil sette til trafikken som kommer inn i engelsk luftrom, sier Sognefest.

Det betyr at norske passasjerer til britiske flyplasser kan bli møtt med de samme sikkerhetstiltakene som nå er innført i Storbritannia. Der nektes passasjerene å ta med håndbagasje, og sikkerhetskontrollen er ekstremt streng.

• Er du på en britisk flyplass eller på andre måter direkte berørt av terroralarmen? Har du eller noen i nærheten mulighet til å ta bilder med mobil eller digitalkamera? Ta kontakt med Dagbladet på sms/mms 2400, epost [email protected] eller på telefon 24 00 00 00. Alle tips som benyttes blir honorert.