Norwegian-fly med 145 ombord nødlandet på Sola

Trøbbel med styringssystemet - AY 632 skulle fra Gardermoen til Flesland.

KONTROLLERT:  Mer enn 20 ambulanser og brannbiler sto i beredskap på Stavanger Lufthavn Sola. Norwegian-flyet (innringet) rett etter den vellykkede sikkerhetslandingen. FOTO: 2400-TIPSER.
KONTROLLERT: Mer enn 20 ambulanser og brannbiler sto i beredskap på Stavanger Lufthavn Sola. Norwegian-flyet (innringet) rett etter den vellykkede sikkerhetslandingen. FOTO: 2400-TIPSER. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||
(Dagbladet): En Boeing 737 fra Norwegian med 145  personer ombord nødlandet på Stavanger Lufthavn Sola  klokka 01.14.

Presseansvarlig Åsa Larsson i Norwegian bekrefter overfor Dagbladet at det var en maskin fra Norwegian som måtte nødlande.

Flyet - DY 632 - var på vei fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Bergen Lufthavn Flesland med avgang Gardermoen 22.20.

Flyet har landet trygt.

Et titalls ambulanser og brannbiler var alarmert og kjørte rett ut til flyet.

- Unormale vibrasjoner- Flyet foretok en såkalt sikkerhetslanding på grunn av unormale vibrasjoner. Derfor landet det heller i Stavanger framfor Bergen på grunn av bedre landingsforhold, opplyser kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til Dagbladet.

Hun sier det var 140 passasjerer om bord i tillegg til besetningen på fem.

- Oppleves dramatisk- Det er klart at dette oppleves dramatisk for passasjerene, og det har vi respekt for. De får nå informasjon av kapteinen og sover på hotell i natt, før vi får brakt dem hjem, sier Skånvik.

- Det er full alarm med storutrykning av sykebiler og annet materiell.  Det dreier seg om en såkalt kontrollert nødlanding, opplyste redningsleder Owe Frøland ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til Dagbladet mens flyet fortsatt var i lufta noen minutter før landingen.

Et titalls ambulanser og brannbiler fra flere kommuenr i Rogaland sto klare da flyet landet.

Problemer med styring— Flyet fikk problemer med styringssystemet på vei fra Oslo til Bergen, og valgte derfor å gå mot Sola, opplyser redningsleder Frøland til NTB. — Pilotene forsøkte først å løse problemet mens de sirklet i luften, men da det ikke lot seg gjøre, valgte de å foreta en kontrollert nødlanding, sier Frøland.

Kapteinen på flyet briefet passasjerene rett etter landing mens alle var ombord.

Maskinen skal gjennom en omfattende teknisk kontroll.

Reagerer på serviceEyvind Brox fra Oslo tok kontakt med Dagbladet i natt for å reagere på servicen fra Norwegian, som hans samboer i flyet opplevde etter  landingen i natt.

- Min samboer tok siste flyet fra Oslo fredag fordi hun har en viktig avtale på Flesland klokka 09 i dag. Da skal hun videre. Hun spurte om hun kunne få billett med første fly fra Sola til Flesland. Det er SAS som flyr 08, og da vil hun rekke fram i tide. Men Norwegian-personalet svarte at da må hun betale selv fordi det er et konkurrerende selskap som flyr denne maskinen. Norwegians første fly går ikke før 10, og da kommer hun for seint.

- Dette er en unødig og firkantet reaksjon fra Norwegian. Fra før var hun ganske rystet etter det som hadde skjedd, og da er det en negativ overraskelse å bli møtt på en slik måte. De er ikke så enkelt å ordne alt slikt midt på natta, sier Brox til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer