BOMBETRUSSEL: Et Norwegian-fly på vei fra København til Gardermoen nødlandet i Göteborg etter at en passasjer sa det var en bombe om bord. 
Foto: Magnus Källeström / NTB Scanpix
BOMBETRUSSEL: Et Norwegian-fly på vei fra København til Gardermoen nødlandet i Göteborg etter at en passasjer sa det var en bombe om bord. Foto: Magnus Källeström / NTB ScanpixVis mer

Norwegian-fly nødlandet i Sverige etter bombetrussel fra passasjer

Var på vei fra København til Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder eller informasjon? Tips oss på 24 00 00 0024 00 00 00, e-post 2400@db.no eller sms/mms 2400.

(Dagbladet): Et Norwegian-fly på vei fra København til Oslo har nødlandet på Landvetter i Göteborg etter en bombetrussel, melder svensk politi. Det er 94 personer om bord Boeing 737-flyet.

- En passasjer sier han har lagt en bombe i bagasjerommet, skriver Polismyndigheten i Västra Götaland i en pressemelding.

Mannen bak trusselen er pågrepet og ført til en politistasjon for avhør. Bombeteknikere med hunder er på vei til stedet, mens passasjerer og besetningsmedlemmer er ført til terminalen.

- Ifølge piloten kan det finnes en gjenstand om bord som er mistenkelig, sier politiet.

TV 2, som hadde en reporter om bord flyvningen DY941, sier mannen «var helt krakilsk» ved pågripelsen.

- Han prøvde å løpe fra politiet, og prøvde å komme seg bort, sier TV 2-reporter Ståle Winterkjær til egen kanal, og forteller at de ikke ble opplyst om at det var en bombetrussel før etter landing.

Passasjeren som framsatte trusselen står fast på at det er en bombe om bord. Politiet har opprettet en sikkerhetsavstand på 1000 meter til maskinen.

Det er ikke meldt om personskader.

Norwegian sier passasjerene blir tatt hånd om inne på terminalen.

- De får mat og drikke, og vi skal sørge for at de kommer seg hjem til Oslo. De synes at opplevelsen var ubehagelig, sier flyselskapets informasjonssjef Charlotte Holmbergh Jacobsson til Dagbladet.

Saken oppdateres.

Call Send SMS Add to Skype You'll need Skype CreditFree via Skype

TRUET: Flyet var på vei fra Kastrup i København til Oslo lufthavn, men nødlandet på Landvetter i Göteborg etter bombetrusselen. Grafikk: Flightaware.com
TRUET: Flyet var på vei fra Kastrup i København til Oslo lufthavn, men nødlandet på Landvetter i Göteborg etter bombetrusselen. Grafikk: Flightaware.com Vis mer