Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norwegian-fly nødlandet på Sola

Norwegian-fly punkterte under avgang. Kontrollert nødlanding på Stavanger lufthavn Sola vellykket

Sirklet i timevis over Nordsjøen for å kvitte seg med drivstoff. 

FEIL VEI TIL LAS PALMAS: Norwegian 737 skulle egentlig til Las Palmas, men dekket punkterte under avgang. Flyet sirklet i over tre timer for å kvitte seg med drivstoff fordi det var for tungt til å lande. Bilde er tatt klokka 16:30. Foto: Skjermbilde/ Flightradar24.com
FEIL VEI TIL LAS PALMAS: Norwegian 737 skulle egentlig til Las Palmas, men dekket punkterte under avgang. Flyet sirklet i over tre timer for å kvitte seg med drivstoff fordi det var for tungt til å lande. Bilde er tatt klokka 16:30. Foto: Skjermbilde/ Flightradar24.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norwegian-flyet som egentlig skulle til Las Palmas, hadde en uheldig start på flyreisen.

Under avgang punkterte det ene hjulet til flyet, men flyet kom seg opp i lufta.

Flyet kunne ha fortsatt til Las Palmas, men Norwegian valgte i stedet å lande i Stavanger for å undersøke maskinen og sende passasjerene til ferieøya med et annet fly, skriver Stavanger Aftenblad.

Ifølge Hovedredningssentralen Sør på Twitter, vil flyet foreta en kontrollert nødlanding på Stavanger Lufthavn Sola klokka 16.45.

Flyet brøt klokka 16.44 ut av sirkelmønsteret og inn på det samme innflygningsmønsteret som det hadde da det gjennomførte en overflygning på Sola i 16-tiden, viser FlightRadar24.com.

Den kontrollerte nødlandingen var vellykket, og flyet kjørte for egen maskin inn til terminalen.

- Må brenne drivstoff

Flyet sirklet i flere timer i Nordsjøen utenfor Sola lufthavn, skriver TV 2. Brannvesen, politi og helsevesen var på plass på flyplassen.

Punkteringen ble oppdaget klokka 13.16, skriver kanalen. Flyet var i lufta i over tre timer før det gjennomførte en vellykket nødlanding cirka klokka 16.45.

- Det er for tungt til at det kan lande. Det må brenne av drivstoff, så det vil ta litt tid før det kan lande, sier pressekontakt i Norwegian, Astrid Mannion-Gibson til TV 2.

Norwegian regnet med at det ville bli en vanlig landing, men at selve landingen kunne oppleves som ubehagelig, skriver kanalen.

Økt beredskap

Som følge av punkteringen økte flyplassen beredskapen.

Lufthavnsjef Leif Anker Lorentzen ved Stavanger lufthavn, Sola, bekreftet at flyplassen hadde økt beredskapen når flyet returnerte

- Vi følger faste rutiner og har økt beredskap om de ønsker å returnere til Sola for å foreta en såkalt sikkerhetslanding, sier Lorentzen til Stavanger Aftenblad.

Ifølge Lorentzen skal ikke annen trafikk på flyplassen være berørt av dette.

Flyet gjennomførte ved 16-tiden en såkalt overflygning, der flyet har senket hjulene ned og passerte over flyplassen i lav høyde, slik av teknisk personell fikk anledning til å vurdere tilstanden på dekkene.

Teknisk personell vurderte da skadene på hjulene til å være store.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!