Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norwegian-fly satte fartsrekord over Atlanteren

Fem 5 timer og 13 minutter fra New York til London.

REKORD: Med en flytid på 5 timer og 13 minutter fra New York til London, satte en Dreamliner fra Norwegian ny rekord for passasjerfly som ikke kan bryte lydmuren. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix
REKORD: Med en flytid på 5 timer og 13 minutter fra New York til London, satte en Dreamliner fra Norwegian ny rekord for passasjerfly som ikke kan bryte lydmuren. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med en flytid på 5 timer og 13 minutter fra New York til London, satte en Dreamliner fra Norwegian ny rekord for passasjerfly som ikke kan bryte lydmuren.

Overlydsflyet Concorde klarte i 1996 å krysse Atlanteren på snaut tre timer, men for såkalte subsoniske fly lød den gamle rekorden 5 timer og 16 minutter, melder TV 2. Det var før Norwegian fant en solid jetstrøm mandag.

Med en medvind på opptil 325 kilometer i timen, suste flyet av gårde med en hastighet over bakken på opptil 1249 kilometer i timen. Det er raskere enn lyden, men ettersom flyets hastighet gjennom luften – når man trekker fra medvinden – var betydelig lavere, var det aldri i nærheten av lydmuren.

Kapteinen Harold van Dam sier til Telegraph at han kunne kommet fram enda raskere om ikke turbulens hadde bremset flyet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!