TRUFFET AV LYN: Et Norwegian-fly på vei til Barcelona fra Kastrup måtte snu og lande etter det ble truffet av lynet onsdag kveld. Bildet er tatt ved annen anledning. Foto: NTB Scanpix
TRUFFET AV LYN: Et Norwegian-fly på vei til Barcelona fra Kastrup måtte snu og lande etter det ble truffet av lynet onsdag kveld. Bildet er tatt ved annen anledning. Foto: NTB ScanpixVis mer

Norwegian-fly truffet av lynet rett etter avgang - måtte snu og lande

Truffet rett etter det tok av fra Kastrup.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et Norwegian-fly på vei til Barcelona fra Kastrup flyplass i Danmark ble truffet av lynet rett etter det hadde tatt av og måtte snu og lande igjen.

Det skriver svenske Expressen.

Flyet tok av fra Kastrup rundt 20.30 onsdag kveld.

- Rett etter start så ble flyet truffet av lynet og fordi vi i Norwegian setter sikkerheten først, så snudde kapteinen flyet rundt og landet, sier Daniel Kirchhoff, informasjonssjef i danske Norwegian, ifølge Expressen.

Ifølge det danske luftfartsverket Naviair var det en helt vanlig landing uten problemer.

- De ønsket å lande etter lynnedslaget. Etter det jeg forstår er det en regel Norwegian har, sier Jan Eliassen i Naviair.

Det er ikke kjent om flyet ble skadd som følge av lynnedslaget. Ifølge Norwegian skulle flyet undersøkes i løpet av onsdag kveld.

Alle passasjerene om bord flyet ble tilbudt å reise til Barcelona med et erstatningsfly som reiste fra Kastrup klokka 22.00, skriver Expressen videre.